Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zondag 21 maart

Alkmaar 21-03-2004 - 16.00 uur

Man mishandeld en beroofd

Alkmaar zaterdag 20 maart 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 03.30 uur werd een 21-jarige man uit Alkmaar mishandeld en van zijn geld beroofd door drie, tot nu toe onbekende mannen. Het slachtoffer reed op zijn fiets over de Sliksteeg toen hij plotseling werd aangevallen door een man die kort daarop assistentie kreeg van nog twee mannen. Tijdens de daarop volgende vechtpartij kwam het slachtpoffer ten val en werd hij vervolgens door één van de mannen met een mes bedreigd. Nadat zijn geld en een mobiele telefoon waren afgenomen verdwenen de drie mannen in de richtingen van de Achterdam. De daders zijn drie negroïde mannen van ongeveer 28 jaar. Alle drie hadden een klein snorretje. Welke kleding zij droegen is niet bekend.

Man aangehouden na belediging agent

Alkmaar, zaterdag 20 maart 2004.

Zaterdagavond werd een 33-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Kooimeer. Kort daarvoor stond de auto van de verdachte fout geparkeerd op de Laat. Een surveillerende agent schreef hiervoor een bekeuring uit. Toen de bestuurder kort daarop bij zijn auto kwam uitte hij een aantal beledigingen in de richting van de agent en bedreigde hij deze. Toen de agent hem mededeelde dat hij hiervoor was aangehouden stapte de man in zijn auto en reed weg. Ter assistentie opgeroepen agent wisten de man kort daarop aan te houden. Hij is na zij verhoor in de loop van de avond weer in vrijheid gesteld.

Inbreker aangehouden

Heerhugowaard, zondag 21 maart 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 22-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op de Vosmaerlaan. Kort daarvoor hadden getuigen gezien dat de man een fiets uit een fietsenwinkel aan de Middenweg had gestolen en daarmee was weggereden. Medewerkers van een horecabedrijf zetten de achtervolging in. De verdachte zag in zijn vlucht een vuilnisbak over het hoofd en botste daar tegen aan waardoor hij ten val kwam. Hierdoor raakte hij gewond. Nadat ambulancepersoneel de man hadden onderzocht werd hij aangehouden en is hij overgebracht naar het politiebureau.

Drugs aangetroffen

Heerhugowaard, zaterdag 20 maart 2004.

Zaterdagavond werd een 33-jarige man zonder vaste woon- over verblijfplaats, aangehouden op de West-Frieslandsingel. Surveillerende agenten troffen de man daar aan als bestuurder van een personenauto. Omdat de agenten wisten dat hij mogelijk drugs voor handen zou hebben werd hij staande gehouden en werd zijn auto aan een onderzoek onderworpen. Hierbij werden een tiental zakjes met hennep aangetroffen. Hierop is de man aangehouden. Bij zijn fouillering werden nog drie zakjes met dezelfde stof aangetroffen. De man is overgebracht naar het politiebureau. In de loop van de zondag is hij in verzekering gesteld.

Vrouw gewond na brand in woning

Alkmaar, zondag 21 maart 2004.
Zondagmiddag ontstond brand in een flatwoning aan de Waalstraat. De bewoonster, een 36-jarige vrouw, is met haar kind (een kleuter waarvan de juiste leeftijd niet bekend is) in armen, vanaf de eerste verdieping naar beneden gesprongen. Hierbij raakte de gewond. Zij is met onbekend rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en daar opgenomen. Haar kind liep lichte verwondingen op en is behandeld door ambulancepersoneel. Een aantal personen werden in verband met het mogelijk inademen van rook, ter plaatse onderzocht door medewerkers van de ambulance. Zij hadden geen verdere medische verzorging nodig. De brand, waarvan de oorzaak nog niet bekend is, is ontstaan in de keuken. Het vuur is door de brandweer geblust. De woning is volledig vernield.