Ingezonden persbericht


Wijk en Aalburg / 's Gravenzande, 21 maart 2004

NEDERLANDS 125cc KAMPIOEN JARNO VAN DER MAREL IN AMICI RACING TEAM OP JACHT NAAR ONK EN EK-TITEL

Met enige trots meldt Amici Racing uit het land van Heusden en Altena dat zij voor wegrace-seizoen 2004 een nieuwe rijder hebben gecontracteerd, namelijk de kersverse Nederlands kampioen in de 125cc klasse, Jarno van der Marel uit het Westlandse 's Gravenzande. Amici Racing vormt een draagvlak voor jong talent, en een van de talenten uit het team die al naar de GP's is doorgestoomd is de voorganger van Jarno van der Marel, namelijk Raymond Schouten, die in het Molenaar Racing GP team is opgenomen.

De heer G. Timmermans van Verti Assurantiën en Administraties uit Wijk en Aalburg, is verguld dat teammanager Gerrit Duister en adviseur Martin van Genderen een nieuw talent hebben kunnen scouten voor het team. En naast het aantrekken van de 19-jarige Van der Marel heeft het team ook de getalenteerde monteur Jarno van Geffen aan zich weten te binden. Van Geffen sleutelde eerder voor het DeeCee Jeugdteam en Jarno Janssen.

Van der Marel toonde zich uiterst gelukkig met de keuze van Amici Racing en trainde afgelopen weken al op de 125cc Honda in het Zuid Spaanse Cartegena. "Mijn vader kwam op trainingssessies in contact met Martin van Genderen, die de contacten heeft gelegd met teammanager Gerrit Duister die na het vertrek van Schouten naar de GP's op zoek was naar een vervangende rijder in het Amici Racing Team. En al na enkele gesprekken bleek dat we allemaal het gevoel hadden dat deze nieuwe combinatie een perfecte keuze zou zijn. De overeenkomst werd snel bekrachtigd en met de komst van Jarno van Geffen als mijn monteur hebben we een prima zet gedaan. De eerste tests in Cartegena zijn ondanks de slechte weersomstandigheden goed verlopen. Het klikte meteen tussen het team, Jarno en mij en we hebben hele nuttige informatie opgedaan", opent de monteur bij Bandenservice Westland, het bedrijf dat tevens als zijn hoofdsponsor optreedt.

De weersomstandigheden werkten tijdens de eerste tests niet mee, maar de reis naar Spanje bleek zeker niet tevergeefs. "De eerste dag stond er enorm veel wind, de 2e dag regende het bijna de gehele dag, maar op dag 3 hebben we met name 's middags heel veel nuttige race-data verzameld", vervolgt Van der Marel, die met namen genoot van de toch wel unieke goede sfeer zo tijdens de eerste samenwerking met zijn monteur en naamgenoot. "Ik begin dit jaar aan mijn 6e race-seizoen en heb na het behalen van de Nederlands Kampioenstitel vorig jaar in de 125cc klasse mijn zinnen gezet op prolongatie van die titel. Het seizoen start komend weekeinde (28 maart) tijdens de openings Lenteraces op het TT Circuit Assen. Daar wist ik vorig jaar al 2 ONK-overwinningen op mijn naam te schrijven, dus ik ben er helemaal klaar voor en heb er zin in. Daarnaast ga ik ook aan de meeste EK-races deelnemen, in ieder geval aan die races die niet samenvallen met een ONK in Nederland. Zo start Jarno van der Marel ook als Nederlandse favoriet tijdens de 125cc EK-race in Nederland, die op 2e Paasdag (12 april) tijdens het Mega Motor Mekka in het programma naast de Assen 500 wordt verreden.

Van der Marel komt voor het vierde jaar achtereen in actie op de Honda 125cc en heeft vertrouwen in zijn nieuwe toekomst. "We hebben goed getest, veel uitgeprobeerd, elkaar prima leren kennen en ook nog veel lol gemaakt. Het klikt, en dat is perfect, want als het daardoor tussen mijn oren lekker zit, dan gaat het op de baan bij mij vaak ook zo. We zijn er klaar voor", meldt Van der Marel, die in 2000 (zijn 2e race-seizoen) al direct de titel in de Yamaha TZR Cup pakte en in zijn 5e jaar de ONK-titel in de lichtste wegrace categorie.

Ondanks het behalen van de titel en het daarbij behorende nummer 1, zal Van der Marel met zijn favoriete startnummer 47 starten. "Dat is niet het startnummer van Rossi plus 1, maar dat komt van de dag dat ik mijn eerste motorfiets kreeg. Dat was op mijn vaders' 47e verjaardag. En ik heb 1 seizoen niet met startnummer 47 gereden en dat was ook mijn slechtste seizoen. Dus je begrijpt dat nummer 47 groot op de stroomlijn prijkt", verklaart de nummer 1 van Nederland, die afgelopen jaar tijdens de Dutch TT zijn GP-debuut maakte met een 23e plaats.

Het Amici Racing team heeft naast het hoofdsponsorschap van Bandenservice Westland tevens steun van Premier helmen, MJK Leathers, Putoline oliën, JLM Intertrans, Westlandse Planten Kwekerij en VOF Timmermans.

Biografie Jarno van der Marel:

Naam: Jarno van der Marel

Geboortedatum: 18-08-1984 (19 jaar)

Adres: Flothuisstraat 13

Woonplaats: 2692 CM 's-Gravenzande

Telefoon: (0174) 42 21 47 of 06-53 75 19 63

Beroep: Bandenspecialist, motorcoureur

Burgerlijke staat: Ongehuwd

Lengte: 1.85 m

Gewicht: 65 kg

Hobby's: Motorracen, mountainbiken, skaten, karten

Huidige motor: Honda RS 125 R 2001

Favoriete circuit: TT Circuit Assen en Almeria (E)

Start racecarrière: 1999, Yamaha TZR Junior Cup

Ambitie: Deelnemen aan de Grands Prix

Jaar

Klasse

Motormerk

Team

Beste prestatie

eindklassering

1999

Yamaha TZR Junior cup

Yamaha TZR

Jarno van der Marel Racing Team

3 keer tweede plaats


4e plaats

2000

Yamaha TZR Junior Cup en ONK 125

Yamaha TZR en Honda RS 125

Roteg Racing Team

TZR: 5 keer 1e plaats

ONK: 4e plaats

Kampioen Yamaha TZR cup

ONK 125: 14e plaats

2001

ONK 125

Honda RS 125

Jarno van der Marel Racing

8e plaats

21e plaats

2002

ONK 125

Honda RS 125

Jarno van der Marel Racing

Overwinning

6e plaats

2003

ONK 125

Honda RS 125

Tennen Racing Team

3 keer overwinning

Nederlands Kampioen

2004

ONK EK 125

Honda RS 125

Amici Racing Team

Hoogtepunt: deelname Dutch TT 2003 24e plaats