Ingezonden persbericht


Geachte redactie,

Namens de stichting Ronde van Noord-Holland vraag ik uw aandacht voor het volgende persbericht over de juniorenklassieker de Ronde van Het Lage Land die op zondag 21 maart in onze provincie wordt verreden. Mogelijk heeft u in een van uw eerstkomende uitgaven een plaatsje voor deze interessante wedstrijd die een extra cachet krijgt omdat het de eerste landelijke wedstrijd is voor de categorie junioren. Mede hierdoor komen de allerbeste renners van ons land aan de start.

PERSBERICHT

Wielerklassieker voor junioren 'de Ronde van het Lage Land 2004'

De 32e Ronde van het Lage Land, de eerste klassieker van het wielerseizoen voor junioren, wordt op zondag 21 maart gereden. Ruim veertig ploegen van drie renners gaan van start, waaronder die van Noord-Hollandse wielerverenigingen Alcmaria Victrix, BRC Kennemerland, HSC de Bataaf en DTS. Tevens start de winnaar van 2003, Freek Wallaard, ook in deze 32e editie. De start van de 122 kilometer lange wegwedstrijd is om 12.20 uur op het clubparkoers van de Zaanse wielerclub DTS op Sportpark Kalverhoek aan de Zuiderweg in Wijdewormer. Bij een gemiddelde snelheid van 45 km per uur zullen de renners daar omstreeks 15.30 uur weer finishen. De Ronde van het Lage Land wordt georganiseerd door de Stichting Ronde van Noord-Holland, die ook de internationale ronde van Noord-Holland organiseert.

Sinds vorig jaar is een groot deel van de route voor de junioren hetzelfde als die van de 'grote' Ronde van Noord-Holland die op zondag 25 april a.s. wordt verreden.

Vanaf de start op sportpark Kalverhoek rijden de renners geneutraliseerd via de Zaanse Schans en de Lagedijk naar de Prunuslaan in Zaandijk, waar de officiële vliegende start plaatsvindt. Via de Provincialeweg en de Wormerveerse Wandelweg rijdt het peloton naar de Provincialeweg N246 richting West-Knollendam.

De route gaat verder via Driehuizen door de Schermer naar Heerhugowaard en vervolgens naar Nieuwe Niedorp. Daar gaan de coureurs door Middenmeer en via de Cultuurweg naar de A7. Vandaar koersen ze over de Westermiddenmeerweg, de Medemblikkerweg en de Oostermiddenmeerweg naar 'De hel van het noorden', de lastig te berijden Zuiderkwelweg. Na een premiesprint in Medemblik gaat het peloton via Wervershoof, Hoogkarspel en Schellinkhout naar Hoorn. De junioren zullen dwars door het oude centrum van Hoorn rijden, waar ter hoogte van het Pietershof aan de Gedempte Turfhaven een tweede premiesprint is. Dan rijden ze via de IJsselmeerdijk naar Oosthuizen, waarna ze over de Oostdijk naar Purmerend koersen. Ten slotte bereiken ze via de Zuiderweg in Wijdewormer de finish op het Sportpark Kalverhoek.

Het laatste nieuws, de complete route en de meest recente deelnemerslijsten van de Ronde van het Lage Land staan op de website van de Stichting Ronde van Noord-Holland www.ronde-van-noord-holland.nl .

Doorkomstschema 32ste Ronde van het Lage Land :

Wormerveer Plein 13 : 12.32 uur

Wormerveer Station : 12.34 uur

Wormerveer/Krommenie Prov.weg N246 : 12.38 uur

West-Knollendam : 12.41 uur

Driehuizen Oostdijk : 12.54 uur

Heerhugowaard Oostdijk : 13.10 uur

Niedorp Langereis 13.24 uur

Opmeer Westfriesedijk 13.34 uur

Wieringermeer Rotonde Prov. Weg N242 : 13.37 uur

Wieringermeer Zuiderkwelweg : 14.54 uur

Medemblik Kaasmarkt : 14.02 uur

Onderdijk : 14.06 uur

Wervershoof Zijdwerk : 14.13 uur

Westwoud Dr. WytemaLaan: 14.23 uur

Wijdenes Kerkbuurt : 14.34 uur

Hoorn Gedempte Turfhaven: 14.51 uur

Oosthuizen Oostdijk: 15.07 uur

Purmerend Gedempte Singelgracht : 15.20 uur

Wijdewormer Zuiderweg : 15.25 uur

Tevens zijn er op het Sportpark Kalverhoek diverse wedstrijden

10.30 uur Dames alle categorieën

12.00 uur Regionale Jeugdwedstrijden categorieën 1 tot en met 7

In verband met de finish van de Ronde van het Lage Land zullen de jeugdwedstrijden rond 15.15 uur klaar zijn. Deze afwachtingswedstrijden worden verzorgd door Wielervereniging DTS.


---

_____

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht