Gemeente Terneuzen

beraad

Persbericht 19 maart 2004

Antillianen Terneuzen verenigd in beraad

TERNEUZEN - Net als andere bevolkingsgroepen in onze gemeente, zijn nu ook de Antillianen in Terneuzen verenigd in een bewonersvertegenwoordiging: het Antilliaans Beraad. Het Beraad komt in principe weer maandagavond bijeen om 20.30 uur in het voormalig waterschapskantoor.

Op 17 juni 2002 startte de gemeente Terneuzen met een structureel overleg met de Antilliaanse gemeenschap voor betere integratie in de samenleving. De problemen van de gemeenschap zijn nu, negen maanden na de start, meer duidelijk. Het Antilliaans Beraad helpt en fungeert als aanspreekpunt. De belangengroep, gevestigd in het voormalig Waterschapskantoor, draagt ook oplossingen aan. In dat kader werd en wordt er door inspanningen van het beraad en de leden veel gerealiseerd.

Zo wordt bijvoorbeeld het landelijke rapport Nèt Loke Falta over Antilliaanse problemen vertaald naar de lokale situatie. 'Dos Pais Separa' is een werkproject van een groep Antillianen die drie keer per week zwerfvuil ophaalt in de gemeente. Antillianen verzorgen ook wekelijks een Caraïbisch radioprogramma op de lokale Omroep Terneuzen. Binnen enkele maanden zal het Antilliaanse tijdschrift 'Sin Mierdu' verschijnen. Mogelijk dat het landelijke project 'Direkshon!' voor Antilliaanse jongeren ook in Terneuzen kan worden gericht op wonen, werken en leren. Tenslotte de musical 'Prince Of Egypt' die door Antillianen werd opgevoerd samen met kinderen uit Terneuzen.

Noot aan de redactie:

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Dirk Timmers
Telefoonnummer: 0115 - 455 523