Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht 21-03-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Autos in sloot

HAGESTEIN - Een 20-jarige man uit Hagestein is zaterdagavond om 19.00 uur op de Vogelenzangseweg met zijn auto in de sloot beland. Door de krachtige wind was de bestuurder niet in staat zijn auto goed op de weg te houden, stuurde hij aan op de rechterkant van de sloot en kwam in de sloot terecht. De man uit Hagestein was in staat zelf uit de auto te komen en is met onderkoelingsverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis.

NIEUWEGEIN Zaterdagnacht kwam er om 05.30 uur bij de politie een melding binnen dat er bij de Zuidstedeweg een auto met de voorkant in de sloot lag. Van de bestuurder ontbrak ieder spoor. De politie heeft de auto weg laten takelen en vond in het voertuig aanwijzingen die gingen in de richting van de eigenaar, dat bleek een 30-jarige man uit Nieuwegein. In de woning van de man trof de politie niemand thuis.

Intussen was de bestuurder zelf naar het bureau gekomen om aangifte te doen van diefstal van zijn voertuig. De politie vertrouwde zijn verhaal echter niet helemaal en drong er bij de bestuurder op aan de waarheid te vertellen. Later verklaarde de man dat hij zelf met zijn voertuig in de sloot was gereden. Hij kwam uit de richting van de s Gravenhoutseweg en reed in de richting van de Zuidstedeweg. Daar verloor hij de macht over het stuur, vloog uit de bocht en belandde in de sloot. De bestuurder wist zelf uit het voertuig te komen en is naar huis gegaan. Daar heeft hij zich omgekleed en is naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen van diefstal van zijn auto.