Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht 21-03-2004 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Omstreeks 07.40 uur zagen agenten een 20-jarige automobilist uit Helmond rijden over het Zandpad. Hij werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij gedronken had en moest mee naar het bureau. Zijn bijrijder, 22 jaar uit Gemert, gedroeg zich erg vervelend en werd ook aangehouden. Uiteindelijk blies de bestuurder 565 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT- Op zondagochtend werd een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Omstreeks 00.45 uur zagen agenten de 35-jarige man uit Utrecht rijden in zijn auto over de Goeman Borgesiuslaan. De man blies op het bureau 750 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Messenzwaaier aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een man aangehouden nadat hij met een mes had lopen zwaaien. Omstreeks 22.50 uur kreeg de politie de melding dat een 37-jarige man uit Utrecht met een mes aan het zwaaien was bij een pand gelegen aan de Maliebaan. De man had bedreigingen geuit met dit mes.Door agenten werd de hij aangehouden. De man was boos geworden en daarom bedreigde hij een persoon (gegevens onbekend) bij het hostel. De gewelddadige man is ingesloten voor verhoor.

Dieven stelen tas

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een tas uit een auto gestolen. Omstreeks 21.45 uur stond een auto stil op het Westplein. Plotseling werd het ruitje van de auto ingeslagen en een tas van de bank weggepakt. De twee daders op een scooter reden vervolgens hard weg. Signalement daders; bestuurder man, gekleed in het zwart, passagier was een vrouw met lang zwart haar wat onder de helm uitkwam. Ze reden op een donkerkleurige scooter. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie van het district Marco Polo:0900-8844.

Overval op bedrijf
UTRECHT- Op zaterdagmiddag vond er een overval plaats op een winkel. Omstreeks 13.10 uur kwam een overvaller de winkel binnen gelegen aan de 2e Daalsedijk. Deze overvaller bedreigde de eigenaar van de winkel met een vuurwapen. De eigenaar bedacht zich geen moment en gaf de overvaller een fikse duw waardoor deze ten val kwam. De onbekende man rende vervolgens hard weg en stapte vermoedelijk in een gereedstaande auto.Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Marco Polo:0900-8844.