Eemland noord, 11.30 uur

Utrecht 21-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Onder invloed

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG- Op de Westsingel werd zondagochtend een automobilist aangehouden omdat hij met een slok op teveel achter het stuur zat. Omstreeks 02.15 uur werd de 39-jarige man uit Noorwijkerhout gecontroleerd. Hij blies op het bureau 615 ug/l. Tegen de hem is proces-verbaal opgemaakt en hij mocht tevens zijn rijbewijs inleveren.

BAARN- Op de Oosterstraat werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel gedronken had. De man werd om 17.50 uur op zaterdagmiddag gecontroleerd en bleek teveel te hebben gedronken. Hij blies op het bureau 525 ug/l. Tegen de 42-jarige man uit Baarn is proces-verbaal opgemaakt.

Fiets te water

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG- In de nacht van zaterdag op zondag werd een jongen aangehouden nadat hij een fiets in het water had gegooid.

Omstreeks 00.05 uur kregen agenten de melding dat er ter hoogte van de Turfwal een fiets door een 16-jarige jongens uit Bunschoten-Spakenburg in het water was gegooid. Agenten gingen met een goed signalement op zak op zoek naar de dader. Deze werd aangetroffen in een nabijgelegen horecagelegenheid. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De jongen ontkende in eerste instantie maar gaf uiteindelijk toch aan dat hij een mountainbike in het water had gegooid. Agenten gingen op zoek naar deze fiets en na anderhalf uur dreggen kwamen 10 fietsen boven water. Bij deze fietsen zat ook de mountainbike. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.

Steiger los door wind

SOEST- Op zaterdagmiddag moesten de bewoners van drie etages van een bejaardenflat hun woning verlaten vanwege instortingsgevaar van een steiger. Omstreeks 17.30 uur kregen politie en brandweer de melding dat een steiger aan de Albert Cuyplaan op instorten stond. De steiger stond tegen de gevel aan van een bejaardentehuis en was door de hard wind losgeslagen. Uit voorzorg werden de bewoners van de drie etages opgevangen in een ruimte in het gebouw of bij familie in de omgeving. Omstreeks 22.30 uur was het dreigende gevaar geweken en konden de bewoners weer terug naar hun woning.