Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht 21-03-2004 - Nieuwsberichten Rijn & Venen

Verkoop gestolen goederen

WOERDEN Een 32-jarige man uit Woerden is zaterdagochtend rond 09.00 uur aangehouden op verdenking van heling. De man bood zijn goederen aan op een rommelmarkt aan de Carrosserieweg. De man had geen duidelijke verklaring voor de afkomst van zijn goederen. Een winkeleigenaar in Woerden herkende echter de spullen die man te koop aanbod als zijnde de spullen die eerder die week waren weggenomen uit de winkel. De verdachte is verhoord en heeft een dagvaarding gekregen.

Frontale aanrijding

Bij een verkeersongeval aan De Kruipin op zaterdagavond omstreeks 00.00 uur zijn drie voertuigen betrokken geweest bij een frontale aanrijding. Een 21-jarige man uit Wilnis is in verband met dit ongeval aangehouden, omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Een ademanalysetest op het politiebureau gaf 655 ugl aan.

De aanrijding werd vermoedelijk veroorzaakt doordat de 21-jarige bestuurder uit Wilnis komende uit Woerden in een scherpe bocht op de verkeerde weghelft terecht kwam. De 24-jarige bestuurster uit Woerden die uit tegemoetkomende richting kwam kon niet meer uitwijken en reed frontaal op het voertuig van de 21-jarige man. De bestuurder die achter de vrouw reed - een 40-jarige man uit Woerden - kon niet op tijd remmen en raakte het voertuig van de 21-jarige. De politie doet verder onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval. De bestuurders kwamen met de schrik vrij en hebben slechts lichte verwondingen. De ambulance heeft de bestuurders ter plaatse onderzocht. De drie voertuigen waren zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept. De politie heeft de rijbaan enige tijd afgesloten voor verkeer.

Met alcohol achter het stuur

MAARSSEN Een 22-jarige man uit Utrecht is zaterdagnacht om 00.55 uur op de Vogelweg aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie constateerde a-sociaal verkeersgedrag, waaronder negeren rood verkeerslicht en niet volgen van de richting van het voorsorteervak. Daarnaast bleek ook nog dat de uitslag van de ademanalysetest positief was: 380 ugl. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en is een rijverbod opgelegd.