Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht 21-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Vals briefje

AMERSFOORT- Op zondagochtend werd een man aangehouden omdat hij probeerde af te rekenen met een vals briefje van 50 euro. Omstreeks 02.00 uur wilde een 25-jarige man zijn drank in een horecagelegenheid aan de Hof afrekenen met een vals briefje van 50 euro. De barman zag dit en waarschuwde de politie. De 25-jarige man uit Polen werd aangehouden. In zijn zak kwamen nog drie valse briefjes van 50 euro tevoorschijn. De man is ingesloten voor verhoor.

Lawinepijl veroorzaakt schade

AMERSFOORT- Op zaterdagavond veroorzaakte een lawinepijl schade aan een woning. Omstreeks 22.40 werd door een onbekend gebleven persoon een lawinepijl door een brievenbus van een woning gelegen aan de Sperwerhorst geschoten. De pijl kwam in het halletje terecht en ontplofte. De bewoners waren thuis maar raakte niet gewond. Wel werden twee ruiten door de drukgolf vernield. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het district Eemland zuid:0900-8844.

Dief verstopt buit

AMERSFOORT- Op zaterdagmiddag werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 15.10 uur zag een medewerker van een winkel aan de Langestraat dat een onbekende man kleding in een kliko gooide en wegliep. Een toezichthouder werd gewaarschuwd en deze waarschuwde de politie. In de kliko werd nieuwe kleding aangetroffen, afkomstig uit twee winkels aan de Langestraat. Een signalement van de man was bekend en enige tijd later zagen agenten een 25-jarige man uit Rotterdam lopen die voldeed aan dit signalement. Hij werd aangehouden. Onderzoek wees uit dat de man een speciale tas bij zich had om het alarmsysteem van de winkels de omzeilen. De Rotterdammer is ingesloten voor verhoor.

Aanrijding met slok op

AMERSFOORT- Op zaterdagochtend werd een man aangehouden nadat hij met een slok op een aanrijding had veroorzaakt. Omstreeks 03.30 uur zagen agenten dat een auto op de Maatweg een lantaarnpaal omver had gereden. De bestuurder was nergens te bekennen en de motor van de auto was nog warm. Een onderzoek in de omgeving werd ingesteld en hier werd een 30-jarige man uit Amersfoort aangetroffen. In eerste instantie vertelde de man dat hij niets met de aanrijding te maken had maar na enig doorvragen gaf hij toch toe. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren en blies op het bureau 475 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten plaats ongeval en het rijden onder invloed.