1e persbericht van zondag 21 maart 2004

Eindhoven 21-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na ongeregeldheden

Een 46-jarige vrouw uit Eindhoven is zondagochtend rond 2.15 uur in haar woning in Eindhoven-Tongelre aangehouden. Ze wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij ongeregeldheden in de omgeving van het woonwagenkamp aan de Joost de Momperstraat. Zaterdagmiddag rond 16.40 uur brandde op de nabijgelegen Doolstraat een caravan uit. De brandweer heeft het vuur gedoofd. Enkele uren later, rond 21.30 uur, zijn op de Doolstraat twee autos en op de Kanaaldijk-Noord één auto in brand gestoken. De uitgebrande wagens zijn zondagochtend rond 1.00 uur weggehaald onder begeleiding van de Mobiele Eenheid van de politie Brabant Zuid-Oost.

Eindhoven: Opgepakt met drugs

Zaterdagavond rond 23.15 uur zijn bij een feestzaal aan de Lardinoisstraat twee inwoners van Roosendaal aangehouden door de beveiligingsdienst van een evenement. Een 16-jarig meisje had 22 xtc-pillen en een zakje met een op cocaine lijkende stof bij zich. Een 17-jarige jongen, die bij haar was, is ook aangehouden. Ze zijn overgedragen aan de politie en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Overval mislukt

Twee mannen hebben zaterdagavond rond 23.00 uur geprobeerd een horecazaak in Winkelcentrum Woensel te overvallen. Ze kwamen de zaak binnen met bivakmutsen op. Eén van hen had een op een vuurwapen lijkend voorwerp bij zich. De eigenaar van de zaak is dreigend op de mannen afgegaan, waarna ze er vandoor gingen. Ze zijn spoorloos verdwenen.

Helmond: Aangehouden met xtc-pillen

Een 22-jarige man uit Bakel en een 17-jarig meisje uit Valkenswaard zijn zaterdagavond rond 23.00 uur aangehouden. Ze reden in een auto die kort daarvoor op kruising Deurneseweg/Wethouder van Wellaan door het rode verkeerslicht reed. Dat was gezien door de bemanning van een surveillancewagen, die achter de auto is aangegaan. Op de Europaweg kon de wagen tot stilstand worden gebracht. In de auto lagen een zakje met 23 xtc-pillen en een zakje met een kleine hoeveelheid wit poeder. Het tweetal is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Geldrop: Auto gestolen

Vanaf de Nieuwe Erfseweg is zaterdag tussen 14.30 en 23.00 uur een auto weggehaald. Het gaat om een grijze Opel Corsa (TH-21-GP).

Bakel: Opgepakt voor aanbrengen graffiti

Twee 19-jarige inwoners van Deurne zijn zondagochtend rond 4.30 uur aangehouden op de Kerksedriessen in Bakel. Bij de politie was de melding binnengekomen dat een groepje jongeren graffiti aan het aanbrengen was op een gebouw aan de Bernhardstraat. Toen agenten ter plaatse kwamen, wees een getuige de twee verdachten aan. Ze zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.