Heuvelrug, 12.25 uur

Utrecht 21-03-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Politie voorkomt straatrace VEENENDAAL - Bij de politie was via de Meld Misdaad Anoniem-lijn informatie binnengekomen dat op de Nieuweweg Noord een groot aantal autos zich zouden verzamelen voor een straatrace. Samen met de Regionale Verkeersdienst heeft de politie op een terrein aan de Voorpoort voertuigen gecontroleerd. Er werden 3 overtredingen vastgesteld voor voeren mistlampen en 2 bekeuringen uitgeschreven voor folie op de voorruit. Zesendertig bestuurders krijgen een bekeuring thuis wegens te hard rijden. Rond de 50 voertuigen verzamelden zich op het terrein bij de Voorpoort. Na een tijdje uit zwermden ze in allerlei richtingen.

Tasjesrover gezocht

AMERONGEN - Een 59-jarige vrouw uit Amerongen is zaterdagmiddag om 15.45 uur bij een bushalte in de Dorpsstraat door een nog onbekende man van haar tas beroofd. De vrouw stond te wachten op de bus naar Amerongen toen een man vanuit het centrum de Dorpsstraat over stak en haar richting op kwam lopen. De man keek even op het bushaltebordje en griste vervolgens de tas uit haar hand. Daarna rende hij hard weg over de Buurtweg richting de Postweg. De politie heeft de omgeving doorzocht, maar van de dader ontbreekt tot nu toe elk spoor. Het gaat om een blanke man van ongeveer 30 jaar, tenger postuur, smal gezicht, kort haar en circa 1.84 cm lang. Hij droeg een zwart jack en donkere broek. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden: politie district Heuvelrug 0900 8844.

Onder invloed achter het stuur

VEENENDAAL Een 24-jarige man uit Veenendaal is zaterdagnacht om 03.25 uur op de Vendelseweg aangehouden wegens rijden onder invloed. Omdat de man te hard reed, maande de politie hem te stoppen. Politieagenten constateerden een alcohollucht en wilden de man meenemen naar het politiebureau. De man verzette zich echter heftig tegen zijn aanhouding en moest uiteindelijk geboeid mee naar het bureau. De uitslag van de ademanalysetest gaf 360 ugl aan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en is een rijverbod van 3 uur opgelegd.

RENSWOUDE - Op de Arnhemseweg werd zaterdagochtend om 11.00 uur een 21-jarige man uit Barneveld aangehouden, nadat hij onder invloed van alcohol betrokken was geraakt bij een kop-staart botsing. Bij zijn aanhouding gaf de man een valse naam op. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalysetest en blies 605 ug/l. De man is met een rijverbod en een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Rijden zonder rijbewijs

RENSWOUDE - Een 20-jarige man uit Renswoude is zaterdagnacht om 01.00 uur op de Barneveldsestraat tegen een boom gereden. In een flauwe bocht raakte de man van de weg en ramde vervolgens een boom.

De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben en in een gehuurde bus te rijden. De man is met onbekend inwendig letsel overbracht naar het ziekenhuis. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval en het vermoeden van rijden onder invloed (bloedproef).