Binnensticht, 12.00 uur

Utrecht 21-03-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Aangereden

WERKHOVEN- Op zondagochtend raakte een man gewond na een aanrijding. Omstreeks 02.15 uur reed een automobiliste (gegevens onbekend) over de Van Lynden van Sandenburgweg. De vrouw had de politie gebeld omdat ze het vermoeden had dat ze iemand had aangereden en stond in de omgeving waar de aanrijding had plaatsgevonden. Ze durfde echter zelf niet terug te rijden. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen langs de kant van de weg een 18-jarige man uit Werkhoven aan. Hij was letterlijk en figuurlijk uit zijn schoenen gereden. Zijn schoenen stonden namelijk nog op het wegdek en hij lag in de berm met een beenwond. De man was zwaar onder invloed van alcohol en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De politie doet nader onderzoek.

Beroving van geld

DE BILT- Op zondagochtend werd een man bestolen van zijn beurs. Omstreeks 00.15 uur liep de 21-jarige man uit De Bilt over de Weltevreden en werd hier aangesproken door drie personen. De man werd bedreigd met een mes en kreeg een aantal stompen en moest vervolgens zijn beurs afgeven. De man gaf deze af en de jongens verdwenen weer op een scooter. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het district Binnensticht: 0900-8844.

Geweld op het veld

GROENEKAN- Op zaterdagmiddag kreeg een man een kopstoot. Omstreeks 15.15 uur speelde een dameshockeywedstrijd aan de Lindenlaan. In het veld ontstond er ruzie tussen twee spelers. Een coach van een van de partijen kwam tussenbeide. Een van de meisjes bleef doorgaan en wilde vechten maar werd door de coach op de grond geduwd. Dit meisje liep vervolgens weg en belde haar vader. Deze kwam direct opdraven en gaf de 42-jarige coach uit Nigtevecht een kopstoot waardoor hij gewond raakte aan zijn lip. Vader en dochter verdwenen vervolgens. De man die mogelijk de kopstoot had gegeven, 36-jaar uit Groenekan, kwam zich later melden aan het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG- Op zaterdagochtend werd omstreeks 03.30 uur een 31-jarige automobilist uit Venray gecontroleerd op de Damhertlaan. Hij had gedronken en op het bureau blies hij 520 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

BUNNIK- Op zondagochtend werd omstreeks 04.15 uur een 26-jarige automobilist uit Utrecht gecontroleerd op de Rumpsterweg. Hij had gedronken en op het bureau blies hij 515 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur.