Politie Groningen

Persberichten zondag 21 maart 2004

Provincie Groningen 21-03-2004 -

Winsum: autospiegels afgebroken
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er in de omgeving van de Crocuslaan van acht autos de spiegels afgebroken. Enkele eigenaren hebben zaterdagmorgen aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zuidhorn, telefoon 0900-8844.

Winschoten: automobilist onder invloed zonder rijbewijs en met een ontzegging
Een 37-jarige automobilist uit Oude Pekela is zaterdagnacht op de Sint Vitusholt in Winschoten aangehouden. De man reed met een hoge snelheid langs een politiepatrouille. Toen deze de achtervolging inzette, zette hij de auto aan de kant. Bij nader onderzoek bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Controle aan het politiebureau leverde een resultaat op van 2.3 promille. Tevens bleek dat hij een rijontzegging had voor een eerder geval. Hij had bovendien geen rijbewijs. Zijn auto bleek niet verzekerd te zijn. De auto is aan het politiebureau gestald. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Harkstede: duur vervoer van tegels
Een 28-jarige inwoner van Harkstede heeft voor het vervoer van een partij tegels hoge kosten moeten betalen. Hij kreeg een bekeuring van 255 Euro omdat hij de aanhangwagen achter zijn auto, waarin hij de tegels vervoerde, veel te zwaar had beladen. De overschrijding was 60 procent. Hij werd door de politie opgemerkt toen hij over de Hoofdweg van Ruischerbrug naar zijn woonplaats reed met een lage snelheid. Achter hem volgde een sliert autos. Bij onderzoek bleek dat hij niet sneller kon rijden, omdat de aanhangwagen begon te slingeren bij een hogere snelheid. Het totale gewicht van de aanhangwagen was 1240 kilogram, terwijl dat voor de combinatie slechts 750 kilogram mocht zijn. Hij heeft de helft van de lading moeten afladen, waarna hij verder kon rijden.

Marum: vervelende jeugd bij discotheek
Bij de plaatselijke discotheek in Marum moest de politie zaterdagnacht optreden tegen een groep jeugd. De groep bevond zich voor de ingang en maakte onderling ruzie. Hierbij vielen ook enkele klappen. Om de zaak rustig te krijgen joeg de politie de groep uiteen. Hierbij werd onder meer een politiehond ingezet. Een 16-jarige knaap bleef de hond provoceren. Deze pikte dat niet en beet de jongen in zijn been. Hij liep daardoor een bijtwond op. Zijn broek was gescheurd. Na deze schermutseling maakte de jongen zich uit de voeten en bleef het verder rustig.

Grijpskerk: groepen jeugd maken bonje
Een groep jeugd uit Grijpskerk en Zoutkamp maakte zaterdag voor de plaatselijke discotheek onderling ruzie en wilde elkaar te lijf gaan. De onderlinge twisten waren in de discotheek ontstaan toen iemand van een groep een flesje drinken van de tafel pakte die van iemand uit de andere groep was. Althans dit werd over en weer beweerd. Kennelijk was hierdoor de gort gaar, waardoor een paar klappen vielen. De groep jeugd uit Grijpskerk posteerde zich op straat om de Zoutkampers op te wachten. De gewaarschuwde politie voerde het groepje uit Zoutkamp af, waardoor de rust terugkeerde. Het is nog niet bekend of er aangiften volgen van mishandeling.

Groningen: vervelende klant aangehouden
Een 41-jarige Stadjer is zaterdagnacht aangehouden omdat hij zich vervelend gedroeg bij de ingang van een café aan de Poelestraat in de stad. Hij had ruzie met de portier en sloeg deze op een gegeven moment in het gezicht, waardoor letsel ontstond. Bij de komst van de politie was de Stadjer zeer agressief en kon slechts met veel moeite onder controle worden gebracht. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: aanhouding voor poging tot beroving
Een 40-jarige inwoner van Groningen is zaterdagmiddag aangehouden voor een poging tot beroving van een 76-jarige stadsgenoot. Het voorval vond plaats op de Kastanjelaan in Groningen waar het latere slachtoffer door de 40-jarige man werd aangesproken. De man vroeg in eerste instantie of de 76-jarige Stadjer geld kon wisselen. Toen hij dat niet kon bleef de verdachte doorzeuren, waarna het slachtoffer besloot om alsnog te wisselen. Toen deze geld uit zijn binnenzak wilde halen probeerde de verdachte het geld te pakken. Dit lukte hem niet, waarna hij de 76-jarige man sloeg en naar de grond werkte. Op dat moment schoten omstanders te hulp, waarna de verdachte op de vlucht sloeg. In de Moesstraat werd hij door de politie getraceerd en aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.