Ingezonden persbericht


Barron Connor Racing op erepodium van 12 uur van Sebring

Tweede plaats voor John Bosch en teamgenoten

Het Nederlandse Barron Connor Racing team heeft in Amerika tijdens de 52e editie van de fameuze 12 uur van Sebring voor een enorme sensatie gezorgd, door met hun gloednieuwe Ferrari 575 GTC de tweede plaats in de GTS klasse te behalen. De Nederlander John Bosch en zijn teamgenoten Danny Sullivan (USA) en Thomas Biagi (I) startten vanaf de derde startplaats en klommen na een slopende race op het erepodium.

"Dit is echt ongelooflijk", grijnsde een dolblije Bosch op het bloedhete Sebring in Florida, waar ruim 150.000 toeschouwers voor een unieke atmosfeer zorgden. "We arriveerden hier afgelopen vrijdag met twee nieuwe Ferrari's, waar we hier deze week pas de eerste kilometers mee konden rijden. De monteurs hebben daarom dag en nacht gewerkt. Om vervolgens de hele race zonder problemen te voltooien en dan ook nog eens op het podium te staan is natuurlijk een fantastisch resultaat en een geweldige start van ons team en de nieuwe Ferrari 575 GTC." De GTS klasse van de 12 uurs race werd gewonnen door de Corvette van het fabrieksteam van Chevrolet. Audi pakte de overall zege. De tweede Ferrari van Barron Connor, bestuurd door de Nederlander Mike Hezemans en zijn teamgenoten Jean-Denis Deletraz (CH) en Ange Barde (F) viel op de derde plaats liggend uit met een probleem aan de wielophanging. De 52e 12 uur van Sebring was een ware slijtageslag, mede vanwege de extreem hoge temperatuur, die voor de avond viel ruim boven de dertig graden steeg. "Het was een loodzware race", beaamde Bosch. "De hitte in de auto liep overdag op tot bijna 80 graden en het zeer hobbelige circuit is moordend". Voormalig Indianapolis 500 winnaar Danny Sullivan was uiterst tevreden: "Het team heeft een perfecte job gedaan. Om een geheel nieuwe auto tijdens de zo zware 12 uur van Sebring over de finish te krijgen is een bijzondere prestatie, laat staan een tweede plaats bemachtigen." Barron Connor Racing

Barron Connor Racing neemt dit seizoen tevens deel aan de 24 uur van Le Mans en de 1000 KM races op Monza, Nürburgring, Silverstone en Spa die de Le Mans Endurance Series vormen.

www.barron-connor-racing.com

Foto's:


1. Het erepodium van de 52e 12 uur van Sebring, met geheel rechts Biagi, Bosch en Sullivan (Louwers).


2. Foto: John Bosch op Sebring op weg naar de tweede plaats in zijn Ferrari 575 GTC (Maas)


3. Danny Sullivan vlak voor het vallen van de avond (Maas).

Foto's Robbert Maas Photography, vrij voor publicatie en zijn in hoge resolutie te downloaden op www.barron-connor-racing.com ( Team - Press; wachwoord: Barron )