Politie Zeeland


O-1999-2004 AANHOUDINGEN NA BRUTE OVERVAL IN HANSWEERT

Politie Zeeland heeft vanmorgen drie personen aangehouden i.v.m. een gewelddadige overval op een bejaard echtpaar in Hansweert. Het echtpaar is in het begin van de nacht overvallen, waarbij de man zwaar gewond is geraakt.

Vannacht drongen meerdere personen de woning van de slachtoffers aan de Tramperweg in Hansweert binnen. Het echtpaar werd vastgebonden en de overvallers doorzochten de woning. Tijdens de overval werd het 81-jarige mannelijke slachtoffer mishandeld, waardoor hij zwaar gewond is geraakt.
Nadat de daders waren vertrokken kon de vrouw de politie waarschuwen.
De politie heeft in de wijde omgeving een grote zoekactie uitgevoerd, waarbij de snelweg, A58 en het treinspoor nauwgezet zijn onderzocht. Dit resulteerde om 09.45 uur in de aanhouding van drie mannen, waarvan de identiteit nog wordt onderzocht. Deze mannen worden verdacht van de gewelddadige overval.

Het mannelijke slachtoffer is vervoerd naar het ziekenhuis in Goes en daarna doorgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. Zijn toestand is kritiek.

Het onderzoek op de snelweg leverde een file op van zeker 4 kilometer. De wegafzetting is omstreeks 12.15 uur opgeheven.