Nieuw-Vlaamse Alliantie


Ambitieuze VLD'ers misbruiken belastinggeld voor eigen partijproject (21/03/04)

De VLD maakt misbruik van het geld van de belastingbetaler door voor een VLD-website gebruik te maken van de infrastructuur van de overheid en de diensten van premier Verhofstadt. Dat zegt N-VA-voorzitter en Kamerlid Geert Bourgeois. Met bewijsstukken in de hand stelt Bourgeois dat de website van de jonge VLDers van Generatie2016 beheerd wordt door de communicatiedienst van premier Verhofstadt.

Vrijdag lekte uit dat staatssecretaris Vincent Van Quickenborne en kamerlid Bart Tommelein via e-mail de VLD-kabinetsleden oproepen om lezersbrieven te sturen naar krantenredacties en andere media om een positiever beeld op te hangen van de VLD. Desnoods met een valse naam. Volgens de N-VA spelen de liberalen vals spel en bedriegen ze de krantenlezer. Daarenboven maken de liberalen ook misbruik van de kabinetten voor partijpolitieke propaganda en dus van het geld van de belastingbetaler. N-VA-voorzitter Geert Bourgeois onthult een ander staaltje van misbruik van belastinggeld door de VLD.

Begin februari werd "Generatie 2016" voorgesteld, een groep van jonge, ambitieuze VLDers die zich aandienden als de liberalen van de toekomst met nieuwe ideeën voor de VLD. Voortrekkers van generatie 2016 zijn onder andere Vincent Van Quickenborne en Bart Tommelein, de mannen achter de liberale briefschrijfcampagne.

Generatie2016 stelde ook een website voor. Deze website wordt echter beheerd door de communicatiedienst van premier Verhofstadt. De website maakt ook gebruik van de server van de federale overheid. Dat blijkt uit de informatie die de N-VA van de website www.dns.be plukte. Deze website verschaft informatie over elke website met een .be adres en maakt bekend wie de eigenaar is van de website, wie de website beheert, welke server enz..

Op 5 maart stond er bij DNS nog te lezen dat de website eigendom was van staatssecretaris Vincent Van Quickenborne. En dat staat er nog steeds. Intussen is echter wel de informatie verdwenen waaruit bleek dat de website werd geregistreerd door de Kanselarij van de Eerste Minister, Residence Palace, Wetstraat 55 Brussel. Ook de beheerder of agent van de website bleek het kabinet van de premier te zijn en de server waarmee gewerkt wordt, is deze van de federale overheid. Concreet heeft de federale overheid alle rechten op de website van Generatie2016.

Dit is ongehoord zegt Geert Bourgeois Niet dat het over veel geld gaat, maar deze zelfverklaarde nieuwe VLD-generatie heeft de mond vol van politieke vernieuwing. Ondertussen maken ze wel gebruik van de infrastructuur van de overheid en dus van belastinggeld voor een partijpolitiek project.
De belastingbetaler moet toch niet opdraaien voor de propaganda van de VLD? Ik vind het onbegrijpelijk dat de premier hieraan meewerkt. Bourgeois wijst er ook op dat dit een illegale vorm van partijfinanciering is.

Blijkbaar voelde ook Vincent Van Quickenborne nattigheid. Wie vandaag via de website www.dns.be op zoek naar wie er achter de website van Generatie2016 zit, ziet nog enkel de naam van Vincent Van Quickenborne staan. Elke verwijzing naar het kabinet van de eerste minister is verwijderd. Wel staat er nog steeds te lezen dat de server van de federale overheid gebruikt wordt.
De VLDers spelen dus opnieuw vals spel. Net zoals er in het geheim valse lezersbrieven worden geschreven door VLDers, zo proberen ze ook in het geheim misbruik te maken van belastinggeld. Bourgeois interpelleert premier Verhofstadt volgende week over de website-story.

Auteur:
Geert Bourgeoios, Kamerlid, alg. voorzitter, Bart De Wever, ondervoorzitter
Nieuw-Vlaamse Alliantie

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be