Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 20 maart 2004

Verkeersongeval met letsel

Motorrijder gewond na val op rotonde

Enschede

Vrijdag 19 maart omstreeks 21.10 uur rijdt een 52-jarige motoragent van de politie Twente na z'n dienst naar huis. Als hij de rotonde van de Haaksbergerstraat oprijdt, komt vanuit de richting Ferdinand Bolsteraat een zwarte Volkswagen Passat ineens de rotonde oprijden. De motorrijder moet hiervoor uitwijken waardoor hij ten val komt. De bestuurder van de auto, een blonde vrouw, is doorgereden in de richting van Haaksbergen. De motorrijder is door de val gewond geraakt aan z'n schouder en hiervoor behandeld in het Medisch Spectrum Twente. De politie verzoekt de bestuurder van de Volkswagen Passat zich te melden via 0900-8844. (bps: 04-034167)

Verkeersongeval met letsel

Jongeren gewond na aanrijding tegen boom

Haaksbergen

Vrijdag 19 maart omstreeks 21.10 uur rijdt een 24-jarige bestuurder met drie inzittenden over de Weerninksweg in Haaksbergen. Op een gegeven moment verslapt de aandacht van de bestuurder waardoor hij in de berm terecht komt. Als hij probeert te corrigeren raakt hij een boom waarop de auto om z'n as draait en aan de overzijde van de weg in de sloot terecht komt. De bestuurder en bijrijder zaten voorin de auto bekneld en zijn door de brandweer uit de auto gehaald. De mede-passagiers achterin konden zelf uit de auto klimmen. Drie inzittenden zijn met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het betreft de 24-jarige bestuurder en een 14- en 15-jarige medepassagier. De vierde passagier, een 17-jarige jongeman bleef ongedeerd. Alle betrokken zijn afkomstig uit Haaksbergen. (bps: 04-034172)

Belediging

Twee mannen beledigen agenten

Almelo

Zaterdag 20 maart omstreeks 3.30 uur treft de horecasurveillance aan de Grotestraat in Almelo twee mannen die zich provocerend gedragen. Een van hen, een 27-jarige Almeloër vindt het nodig de dienstdoende agenten te beledigen. Hij wordt hierop aangehouden. De tweede man, een 23-jarige Almeloër is het niet eens met de aanhouding en schopt een van de agenten tegen z'n been. Ook deze man is hierop aangehouden. Beide heren blijven zich zeer recalcitrant gedragen. Ze zijn meegenomen naar het bureau en daar ingesloten voor verhoor. (bps: 04-034243)

Rijden met ontzegging

Man aangehouden wegens rijden met ontzegging

Daarlerveen

Vrijdag 19 maart omstreeks 16.25 uur houdt de politie aan de Daarlerweg ter controle een 46-jarige bestuurder uit Nijmegen aan. Bij de controle blijkt dat de man een rijontzegging is opgelegd. Hij wordt hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Ook lijkt de man onder invloed van alcohol. Aan het bureau wordt een ademanalysetest afgenomen, maar het lukt niet de ademanalyse te volbrengen, waarop een bloedproef wordt afgenomen. Nader onderzoek volgt. (bps: 04-034073)

Rijden onder invloed

Man aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol

Vriezenveen

Vrijdag 19 maart omstreeks 20.30 uur houdt de politie aan de Willem Alexanderlaan in Vriezenveen ter controle een 41-jarige bestuurder uit Vriezenveen aan. Bij de controle blijkt dat de man onder invloed is van alcohol. Hij wordt hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar wordt ademanalyse afgenomen. De test wijst 1,2 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-034139)

Aanhouding wegens vernieling en bedreiging

Man bedreigt medebewoners en vernield ruit in woning

Enschede

Een 22-jarige man uit Enschede is vrijdag 19 maart omstreeks 23.00 uur aangehouden aan de Haaksbergerstraat in Enschede. De politie trof de man bloedend aan op het trottoir. Onderzoek wees uit dat hij ruzie had gehad met een mede-bewoner waarna hij zijn mede-bewoners bedreigde en uit woede een ruit vernielde. Hierbij liep hij flinke snijwonden op. De politie heeft de man overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is na behandeling ingesloten voor verhoor. (bps: 04-034197)

Belediging

Man aangehouden wegens belediging

Een 23-jarige man uit Enschede werd zaterdag 20 maart omstreeks 03.30 uur aangehouden aan de Stadsgravenstraat in Enschede. Een portier van een horecagelegenheid had hem de toegang ontzegd en hij beklaagde zich hier zeer luidruchtig over bij agenten. Deze ontzegden hem de toegang tot de binnenstad. De man bleef zich verzetten en vond het nodig de agenten te beledigen. Hij is hierop aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. (bps: 04-031261)

Vernieling

Jongeman aangehouden wegens vernieling

Hellendoorn

Zaterdag 20 maart omstreeks 00.30 uur krijgt de politie de melding dat er aan de Ninaberlaan in Hellendoor vernielingen worden gepleegd. Ter plaatse treft de politie een groep jeugdigen aan. Een van hen, een 15-jarige jongen uit Nijverdal heeft een stenen beeld stuk gegooid. De jongen is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Nader onderzoek volgt. (04-034198)

Vernieling

Jongemannen aangehouden wegens mishandeling en stuk trappen autospiegel

Enschede

Zaterdag 20 maart omstreeks 3.00 uur houdt de politie een 17-jarige en een 26 jarige Enschedeër aan. De mannen worden er van verdacht eerder op de avond een 27-jarige man te hebben geslagen. Ook hebben ze een spiegel van een auto getrapt. De mannen zijn aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Nader onderzoek volgt. (04-034224)

Belediging

Man aangehouden wegens belediging

Een 22-jarige man uit Enschede werd zaterdag 20 maart omstreeks 03.30 uur aangehouden aan de Stadsgravenstraat in Enschede. De man liep met een glas bier door de Stadsgravenstraat. Toen agenten hem erop attent maakten dat dit niet was toegestaan, vond de man het nodig de agenten te beledigen. Hij is hierop aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. (bps: 04-034247)

Vernieling

Man aangehouden wegens vernieling

Een 22-jarige man uit Enschede werd zaterdag 20 maart omstreeks 03.15 uur aangehouden aan de Oude Markt in Enschede. De man was door een portier van een horecagelegenheid de toegang geweigerd. Hij was het hier echter niet mee eens en trapte een ruit in bij de toegangsdeur. De man is hierop aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. (bps: 04-034248)

Overlast van dronkenschap

Vervelende horecabezoeker aangehouden

Een 22-jarige man uit Enschede werd zaterdag 20 maart omstreeks 03.30 uur aangehouden aan de Grotestraat in Almelo. De man was de toegang ontzegd tot een horecagelegenheid. Echter, hij was het hier niet mee eens en begon te schreeuwen op straat. Agenten hebben geprobeerd hem met een taxi huiswaarts te sturen, echter de man bleef vervelend en recalcitrant. Hij is hierop aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat hij ook nog eens voor ruim E1700,- aan boetes open had staan. De man is ter ontnuchtering ingesloten, nader onderzoek volgt. (bps: 04-034232)

Auto-inbraken

Reeks auto-inbraken in Albergen

In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 maart werden in Albergen in de omgeving De Zegge, Weemselerweg, Het midden, De Zonnedauw, De Dijnsel en De Smeding, diverse auto's opengebroken. Door de daders werd met name radio-apparatuur weggenomen. In totaal zijn er bij de politie 9 aangiftes binnengekomen. (03-34062)

Inbraak transportbedrijf

Dief maakt vier jachtgeweren buit

Bij een transportbedrijf in Reutum werd in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 18 maart ingebroken. De inbraak had plaats tussen 23.15 uur en 08.00 uur. Bij de inbraak werden 4 jachtgeweren ontvreemd. De 41-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek. Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844 bij de politieafdeling Tubbergen. (04-034280)


---- --
Persberichten Politie Twente zondag 21 maart 2004

Tanja Rijsman: 053-4555588

Doorrijden na aanrijding

Bestuurder aangehouden na doorrijden na aanrijding

Almelo

Zaterdag 20 maart omstreeks 15.00 uur staat een 72-jarige vrouw uit Almelo met haar auto voor het verkeerslicht op de kruising Kolthofsingel-Plesmanweg. Als zij groen licht krijgt rijdt ze weg, tijdens het wegrijden komt van links een auto die het rode licht heeft genegeerd. De bestuurder veroorzaakt hierdoor een aanrijding en rijdt vervolgens door. Met behulp van getuigen kan de politie de bestuurder even later aanhouden aan de J.B. van Lochemstraat. De man, een 50-jarige Almeloër is voor verhoor meegenomen naar het bureau. (bps: 04-034408)

Fietser aangereden

Bestuurder ziet fietser over het hoofd

Almelo

Zaterdag 20 maart omstreeks 12.00 uur wil een 82-jarige automobilist uit Almelo vanaf de Havezate linksaf de Stins inslaan. Hij ziet hierbij een hem tegemoet komende fietser, die rechtdoor de Havezathe in wil, over het hoofd. De automobilist raakt de fietser in de flank, waardoor hij op de motorkap van de auto terecht komt en vervolgens op de grond valt. Het slachtoffer, een 16-jarige jongeman uit Almelo houdt aan z'n val een flinke hersenschudding over. (bps: 04-034341)

Verkeersongeval met letsel

Bestuurder verleent geen voorrang waardoor aanrijding ontstaat

Haaksbergen

Zaterdag 20 maart omstreeks 15.00 uur vindt een aanrijding plaats op de kruising Ellenbroeksweg, Olthuisweg, Weideweg, Binnenveldsweg, in Haaksbergen. Een 50-jarige automobilist uit Haaksbergen rijdt met z'n auto met aanhanger over de Ellenbroekweg, komend uit de richting Hengelvelde. Op het kruispunt verleent hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 27-jarige automobilist uit Markelo. Er ontstaat een aanrijding waarbij de 50-jarige bestuurder gewond raakt. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De beide auto's raakten zwaar beschadigd en zijn afgesleept. (bps: 04-034445)

Verkeersongeval met letsel

Vier gewonden bij aanrijding op de N347 in Rijssen

Rijssen

Zaterdag 20 maart omstreeks 19.00 uur vindt op de N347 in Rijssen ter hoogte van hectometerpaal 19.3 een aanrijding plaats. Bij de aanrijding zijn drie personenauto's betrokken. Een 38-jarige automobilist reed vanaf de A1 in de richting van Wierden. Op een gegeven moment komt hij op de verkeerde weghelft terecht, waardoor hij op een hem tegemoetkomende auto botst. De bestuurder, een 49-jarige Almeloër, botst hierdoor weer tegen een auto, die bestuurd wordt door een 60-jarige man uit Emmen. De auto komt op dat moment vanuit de richting van de A1 komt aanrijden. Bij de aanrijding raken de bestuurders uit Almelo en Emmen en hun inzittenden gewond. Het betreft de 49-jarige Almeloër en zijn medepassagier is een 43-jarige vrouw uit Almelo. De andere slachtoffers zijn de 60-jarige bestuurder en een 58-jarige vrouw uit Emmen. De slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Hengelo en Almelo gebracht. De man die de aanrijding veroorzaakte bleef ongedeerd. Aangezien de man onder invloed van alcohol bleek te zijn is hij voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wees 0,7 promille uit. De auto's waren ernstig beschadigd en zijn afgesleept. (bps: 04-034558)

Man onder trein

Man in kritieke toestand naar ziekenhuis na aanrijding trein

Almelo

Zaterdag 20 maart omstreeks 23.00 uur komt een 28-jarige man uit Nijverdal bij de overgang Violierstraat-Schoolstraat onder de trein. Vermoedelijk wilde het slachtoffer nog net voor de trein het spoor oversteken. Dit is hem fataal geworden. De man is in zeer kritieke toestand overgebracht naar het Twenteborg ziekenhuis in Almelo. (bps: 04-034585)

Rijden onder invloed

Man aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol

Enter

Zondag 21 maart omstreeks 00.15 uur houdt de politie aan de Dorpsstraat in Enter ter controle een 29-jarige bestuurder uit Rijssen aan. Bij de controle blijkt dat de man onder invloed is van alcohol. Hij wordt hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar wordt ademanalyse afgenomen. De test wijst 1,5 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-034605)

Rijden onder invloed

Man aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol

Reutum

Zondag 21 maart omstreeks 03.00 uur houdt de politie aan de Sluttenweg in Reutum ter controle een 30-jarige bestuurder uit Almelo aan. Bij de controle blijkt dat de man onder invloed is van alcohol. Hij wordt hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar wordt ademanalyse afgenomen. De test wijst 1,3 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-034648)

Rijden onder invloed

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt wegens rijden onder invloed van alcohol

Oldenzaal

Zondag 21 maart omstreeks 05.30 uur houdt de politie aan de Wilhelminastraat in Oldenzaal ter controle een 18-jarige bestuurder uit Oldenzaal staande. Bij de controle blijkt dat de man onder invloed is van alcohol. Hij wordt hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar wordt ademanalyse afgenomen. De test wijst 1,2 promille uit. Aangezien de jongeman een beginnend bestuurder is wordt zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-034648)

Diefstal van goederen

Man aangehouden wegens diefstal van diverse goederen

Enschede

Zaterdag 20 maart omstreeks 11.00 uur komt bij de politie in Enschede de melding binnen dat een man bij een winkel in Gronau goederen heeft gestolen en er waarschijnlijk mee vandoor is richting Nederland. De politie stelt een onderzoek in en kan later op de dag een 45-jarige man uit Hengelo aanhouden. In de woning waar hij is aangehouden worden ook de ontvreemde goederen aangetroffen. De man is voor verhoor meegenomen naar het bureau. (bps: 04-034329)

Tanja Rijsman: 053-4555588


---- --