Politie Zaanstreek-waterland


17:06 19-MRT-04
loc.: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Overval op kledingzaak

Een onbekende man kwam de winkel binnen en bedreigde de winkelbediende. Hij hield zijn hand in zijn zak alsof hij een vuurwapen bij zich zou hebben. Hij greep de verkoopster bij de keel die daarop de kassa opende. De verdachte nam een onbekend geldbedrag weg en vluchtte weg in de richting van het Rustenburg. Onderzoek in de omgeving negatief.

20:21 19-MRT-04
loc.: PURMEREND, PURMERWEG

Dreigende vechtpartij voorkomen

Melding dat er ter hoogte van de begraafplaats een vechtpartij dreigde. Rapp's zagen een paar jongens staan, waarvan er een een kettingslot in zijn handen had. Een ander gooide iets in een plas water. Later bleek dit een dolk te zijn. Beiden (allebei 14 jaar uit Purmerend) werden aangehouden.
Tijdens fouilleren werd bij een 13-jarige jongen uit Purmerend een mes van ongeveer 18 cm. Lengte aangetroffen. Ook hij werd aangehouden. Ouders van de verdachten zijn in kennis gesteld. De jeugdrecherche stelt een onderzoek in. Verdachten werden na verhoor heengezonden.

21:48 19-MRT-04
loc.: PURMEREND, BURG D KOOIMANWG

Autokrakers aangehouden

Melding van een inbraak in een auto bij een autobedrijf. Verdachten zouden zijn gevlucht en hun auto hebben achtergelaten. Onderzoek in de omgeving leverde niets op. Auto van verdachten in beslaggenomen ivm onderzoek. Later op de avond kwam de eigenaar samen met zijn vriend aangifte doen van diefstal van zijn auto. Beiden (21-jarige man uit Amsterdam en een 20-jarige man uit Purmerend) aangehouden en ingesloten en in verzekering gestald.

12:20 20-MRT-04
loc.: BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247

Hersenschudding na aanrijding

Een 24-jarige man uit Volendam reed over de Provinciale weg in de richting van Monnickendam. Vanuit tegenovergestelde richting reed een 72-jarige man uit Amsterdam in een personenauto. Omdat de Volendammer niet zoveel mogelijk rechts hield volgde een aanrijding. De Amsterdammer werd met hoofdletsel overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam.

16:57 20-MRT-04
loc.: GEHELE REGIO

Overlast door storm

In de gehele regio heeft de politie het druk gehad met de afhandeling van meldingen mbt de storm. Er kwamen veel meldingen binnen van omgewaaide bomen, wegwaaiende bouwmaterialen en afwaaiende dakpannen. In Koog aan de Zaan waaide een boom om die de gehele weg blokkeerde. Daardoor stond een aantal geparkeerde voertuigen ingesloten. De brandweer heeft de boom verwijderd. Aan het Galgeriet in Monnickendam werden drie auto's beschadigd toen een stuk dakgoot naar beneden viel. Op de Bristolroodstraat in Zaandam werd een auto vernield nadat er boom bovenop gevallen was.

17:22 20-MRT-04
loc.: NOORDBEEMSTER, SCHERMERHORNERWEG

Gewonden door ongeval

Melding van een auto te water. Toen rapp's ter plaatse kwamen werden reeds drie gewonden afgevoerd. Politie van Noord-Holland Noord was reeds ter plaatse.
Een man uit Haarlem reed met een aanhangwagen richting Alkmaar toen bij de Westdijk de aanhanger door de wind werd gegrepen. Deze sloeg om, de auto slipte, sloeg over de kop en kwam gelukkig rechtop in de sloot naast de weg terecht. Gegevens en toestand van slachtoffers zijn onbekend.

20:27 20-MRT-04
loc.: ZAANDAM, DAMSTRAAT

Aanhouding na mishandeling

Rapp's reden over de Gedempte Gracht en zagen in de Damstraat een groepje jongeren staan. Zij zagen dat een van hen vol uithaalde en een ander op het gezicht sloeg. Het slachtoffer viel vervolgens op de grond. De verdachte ging er vandoor, maar kon in de Zeemansstraat door een van de (snelle) rapp's worden aangehouden. Het bleek een 19-jarige man uit Nijmegen te zijn. Hij werd ingesloten en in verzekering gesteld. Het slachtoffer (18 jaar uit Zaandam) werd overgebracht naar het ZMC De Heel met vermoedelijk een gebroken oogkas/jukbeen.
De verdachte bleek niet te zijn teruggekeerd van weekendverlof.

20:28 20-MRT-04
loc.: PURMEREND, BOEKWEITSTRAAT

Onder invloed tegen boom

Een 33-jarige man uit Den Helder reed over de Grotenhuijsweg in de richting van de Baanstee. Hij reed volgens eigen zeggen ongeveer 60 kilometer per uur en werd op de brug min of meer gelanceerd waardoor hij de macht over stuur kwijtraakte. Hij reed tegen een boom en het gevolg was dat de auto vermoedelijk total-loss raakte. De man bleek gedronken te hebben. Hij werd aangehouden en blies aan het bureau 460 ugl.

03:50 21-MRT-04
loc.: ZAANDAM, ROZENGRACHT

Man met vuurwapen aangehouden

Middels het cameratoezicht werd gezien dat er een man voor een horecazaak stond met een vuurwapen in zijn hand. Op het Dampad werd de man (25 jaar uit Utrecht) aangehouden. Het vuurwapen werd in beslaggenomen. Verdachte ingesloten.

09:00 21-MRT-04
loc.: ZAANDIJK, KOPERSLAGERSTRAAT

Computers weg uit school

Bleek te zijn ingebroken in een school. Men is binnengekomen door een keukenraam te vernielen. De gehele school werd doorzocht en er werden meerdere computers en andere apparatuur weggenomen. In het parkje achter het schoolplein werden een diaprojector, een plastificeerapparaat, een dvd-speler en snoeren aangetroffen.

09:16 21-MRT-04
loc.: EDAM, BAANSTRAAT, HOOGSTRAAT, WILLIAM PONTSTRAAT

Vernielingen aan auto's

Voor zover nu bekend werden tien auto's vernield op bovengenoemde locaties. Zij werden allen met lichtgroene verf besmeurd. Ook werd van een auto de antenne afgebroken en in een auto werden deuken geschopt. Bij de bouwplaats van het Damhotel werd een bus met soortgelijke verf veiliggesteld.


---- --