Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, zondag 21 maart 2004[pic]zondag 21 maart 2004       
                                                                     
Van    Jack Broeksteeg, GSM-nummer 06.20600786 / afdeling            
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen

Beroving bij Opsporing Verzocht

Maandagavond 22 maart zal in een uitzending van Opsporing Verzocht op Nederland 1 aandacht worden besteed aan de beroving van een 21-jarige man uit Malden. Deze beroving vond plaats in de nacht van 25 op 26 oktober 2003 . Dit is de nacht dat de wintertijd inging. De man werd toen op de Tunnelweg in Nijmegen staduitwaarts door 8 mannen beroofd van zijn GSM en portemonnee met pinpas. Tijdens de uitzending zal onder meer een foto worden getoond van iemand die later die nacht bij de Rabobank aan de Molenweg met de pas heeft proberen te pinnen.

Woninginbraak

Aan de 12e straat Tolhuis werd vrijdag ingebroken. Een raam werd geforceerd. De 28-jarige aangeefster mist een dvd-speler en een horloge.


Aanhoudingen

Een 50-jarige Nijmegenaar werd zaterdagochtend door NS-personeel op het Stationsplein overgedragen aan de politie. De man was zwaar onder invloed van alcohol en had een reclamezuil vernield.
Een 26-jarige Beuningenaar werd zaterdagmorgen aangehouden op de Waalkade. Hij bevond zich op een krib die in verband met het werken aan de fietsbrug niet toegankelijk was. Toen agenten hem een verbaal gaven weigerde hij zijn volledige personalia op te geven. Hierop werd hij overgebracht naar het bureau.
Een 20-jarige Nijmegenaar werd zaterdagnacht op de Graafseweg aangehouden. Hij had in zijn auto een honkbalknuppel en een wapenstok liggen.

Overval

Een bedrijf aan de Nieuwe Mollenhutseweg werd zaterdagavond overvallen. Twee mannen kwamen binnen en bedreigden het aanwezige personeel met een mes. Ze gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. De politie stelt een onderzoek in.


Snelheidsovertreding

Een 26-jarige Nijmegenaar reed zondagmorgen met zijn auto met een snelheid van meer dan 100 kilometer over de Nieuwe Dukenburgseweg, waar slechts 50 is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


District Tweestromenland
Beuningen - aanhouding

Een 19-jarige man uit Ede werd vrijdagavond op het Julianaplein aangehouden. Er was een melding binnengekomen van een verdachte situatie. Toen agenten daarop poolshoogte gingen nemen en van enkele aanwezigen de personalia opvroegen, weigerde de man deze op te geven. Hij reageerde verbaal agressief en raakte in een kort handgemeen met een agent verzeild. Daarop werd hij aangehouden.


Maasbommel - diefstal met geweld

Een 24-jarige man uit Maasbommel reed zondagmorgen vroeg over de Bovendijk toen plotseling een man voor zijn auto sprong. De man sloeg een zijruit in en drong de wagen binnen. De 24-jarige werd bedreigd en moest gaan rijden. Uiteindelijk wist hij zichzelf te bevrijden uit de auto, waarna de dader er met de auto, een blauwe VW Golf kenteken XH-57-GJ, vandoor ging.


District De Waarden
Kerkdriel - indringer

Een 38-jarige vrouw uit Kerkdriel deed aangifte. Zij lag vrijdagnacht in haar woning aan de Paterstraat te slapen, toen ineens een man bij haar bed stond. Deze probeerde de vrouw aan te randen, maar zij verzette zich zodanig dat de man er vandoor ging. De vrouw bleek later een laptop en haar portemonnee te missen. De man is vermoedelijk binnengekomen door de voordeur open te hengelen.


Hedel - woninginbraak

Aan de Harenseweg werd vrijdagavond ingebroken. Men forceerde de voordeur. Nog onbekend is wat vermist wordt.


Buren - autodiefstal

Van de Bergstraat verdween zaterdagnacht een paarse VW Corado, kenteken PT-XT-36.


Deil - Woninginbraak

Aan de Beemdstraat werd zaterdag ingebroken. Men forceerde een raam. De 65-jarige aangever mist geld en sieraden.


Tiel - aanhoudingen

Een 26-jarige Tielenaar werd zaterdagavond in de Papesteeg aangehouden. Hij was in het bezit van een aantal XTC-tabletten.

Een 28-jarige Tielenaar werd zondagmorgen aangehouden in de Tweede Achterstraat. Hij had een hem bekende vrouw geslagen en gedroeg zich zeer agressief. Met enige moeite kon de man overgebracht worden naar het bureau.

Beesd - aanhouding
Aan de Homburg werd zaterdagnacht een 23-jarige man uit Nieuwegein bedreigd. Hij had na een meningsverschil de portiers van een horecagelegenheid bedreigd.


Culemborg - aanhouding

Een 25-jarige man uit Haarzuilens werd zaterdagnacht aan de Beesdseweg aangehouden. Hij was door personeel van een horceagelegenheid buiten gezet. Toen de politie arriveerde wilde hij weer met de portiers op de vuist. Hierbij liep hij een politieman omver. Uiteiendelijk kon de man overmeesterd worden.
Blik op veilig

Snelheidscontrole op 19 maart

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Culemborg N320         12.00-13.30 80     1810 50   98    
                       uur                                
Wijchen   Nieuweweg    14.45-16.45 50     1055 39   97    
                       uur                                
Heilig    Nijmeegsebaan16.15-18.45 50     2020 137  98    
Landsticht             uur                                
ing                                                       
Malden    Rijksweg     19.50-22.00 50     850  43   83    
                       uur                                


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --