Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 21 maart 2004

* MAN ONDER BEDREIGING VAN VUURWAPENS BEROOFD

VLAARDINGEN - Zondagmorgen omstreeks kwart voor drie werd op de Londenweg een 36-jarige man uit London beroofd van onder meer zijn geld. Het slachtoffer, dat samen met een kennis (identiteit onbekend) was, liep op straat toen plotseling een auto, waarin vier mannen, stopte. Vervolgens stapten twee mannen met bivakmuts op de auto uit, waarna beide slachtoffers onder bedreiging van vuurwapens werden gesommeerd onder meer hun geld en autosleutels af te geven. Met de buit stapten de daders vervolgens de auto in en reed het viertal weg in onbekende richting. De recherche van het district Waterweg stelt een onderzoek in.


* VERDACHTE VAN BEDREIGING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost hield zaterdagvond omstreeks kwart over negen een 36-jarige man uit Rotterdam in zijn woning in de Lambertusstraat aan. De man had kort daarvoor in de Vinckenbrinckstraat een 48-jarige vrouw bedreigd. Het slachtoffer, dat in een auto zat, werd door de verdachte benaderd. Door nog onbekende oorzaak ontstond vervolgens een woordenwisseling, waarbij de man de vrouw mondeling bedreigde en een autoband met een mes lek stak. Hierna nam hij de benen. Gealarmeerde politiemensen stelden even later een onderzoek in en hielden de Rotterdammer in zijn woning aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Het mes werd in beslag genomen.


* VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN; WAARSCHUWINGSSCHOTEN GELOST

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield zondagmorgen omstreeks twee uur op het Brekelsveld een 48-jarige man uit Rotterdam aan. De verdachte had kort daarvoor een 37-jarige man uit Rotterdam met een honkbalknuppel geslagen. Politiemensen stelden, naar aanleiding van een melding, een onderzoek op het Brekelsveld in. Daar troffen zij de verdachte aan die, naar aanleiding van een woordenwisseling, met de honkbalknuppel op de man insloeg. Toen de verdachte werd gesommeerd de knuppel neer te leggen, keerde hij zich tegen de politiemensen. Hierop werd een waarschuwingsschot gelost. Toen de man met de knuppel op een politieagent bleef afkomen en hierbij slaande bewegingen bleef maken, werd nog een waarschuwingsschot gelost. Nadat de dader de honkbalknuppel in de richting van de politiemensen had gegooid, werd de man aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* LEVENLOZE LICHAAM AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid trof zaterdagavond omstreeks kwart over elf op het trottoir aan de Boergoensevliet het levenloze lichaam van een nog onbekende man aan. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van de man en of er sprake is van een misdrijf dan wel van een ongeval.


* AUTO UIT DE BOCHT
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen omstreeks half twaalf raakte op de zuidbaan van het Kleinpolderplein een 39-jarige vrouw uit Schiedam gewond, nadat ze, vermoedelijk door de storm, met haar auto uit de bocht was gevlogen.
Hierbij kwam de auto op z'n kant te liggen. Het slachtoffer, dat bekneld was geraakt, werd door brandweerpersoneel uit haar benarde situatie gehaald. Door personeel van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (AZR-R) werd de vrouw, die nek- en rugklachten opliep, vervoerd naar het Sint Franciscus Gasthuis. Als gevolg van het verkeersongeval werd de toerit gedurende enige tijd afgesloten voor het verkeer.


* DRONKEN AUTOMOBILIST NA CAPRIOLEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield zaterdagmiddag omstreeks half drie op de kruising van de Motorstraat met de Strevelsweg een 59-jarige man uit Barendrecht aan, nadat hij met zijn auto diverse capriolen had gemaakt. De automobilist was op de kruising met zijn auto tegen een lichtmast aangereden. Vervolgens reed de man met de auto achteruit en bleef rondjes rijden midden op de kruising. Door enkele omstanders werd de man uit zijn auto gehaald en werden de autosleutels afgenomen. Gealarmeerde politiemensen hielden de verdachte even later aan. De man, die onder invloed was van alcoholhoudende drank, werd overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een rijverbod voor elf uur opgelegd en zijn rijbewijs werd ingevorderd.


* ALCOHOLCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield tussen zaterdagavond zes uur en zondagmorgen drie uur op de Laan op Zuid, Oranjeboomstraat en Erasmusbrug alcoholcontroles. In totaal moesten 901 automobilisten een blaastest afleggen, waarvan 13 automobilisten met een slok teveel op achter het stuur zaten. Van twee autobestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.


* MAN HANGT TIJDENS OPENGAAN VAN KLEP AAN ERASMUSBRUG

ROTTERDAM - Zondagmorgen hield politiepersoneel van het district Feijnoord-Ridderster bij de Erasmusbrug een 30-jarige man uit Rotterdam aan, nadat hij, tijdens het openen van de brug, aan de brug was gaan hangen. Omstreeks kwart over vier gingen de spoorbomen van de brug naar beneden en begonnen de waarschuwingslichten te knipperen. Ondanks de afsluiting, kroop de verdachte onder de spoorbomen door en rende hij de brugklep op. Toen de klep openging, klampte de man zich hierop vast aan de reling waarna hij tenslotte op zo'n 40 meter hoogte boven de grond hing. Nadat de brug weer naar beden was gehaald, werd de Rotterdammer aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.