Politie Zuid-Holland-Zuid

21/03 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

21-03-2004 - Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

ALCOHOL
DORDRECHT Op de Reeweg Oost in Dordrecht heeft de politie een 27-jarige automobilist uit Dordrecht aangehouden. Dat gebeurde op zaterdag 20 maart 2004 omstreeks 00.25 uur. De 27-jarige had een te hoog alcoholpromillage.
DORDRECHT Een rijverbod van een uur heeft een 40-jarige man uit Dordrecht gehad. Hij reed op zaterdag 20 maart 2004 rond 01.30 uur in zijn auto over de Noordendijk in Dordrecht. De blaastest wees uit dat de 27-jarige teveel alcohol op had.
DORDRECHT Agenten hebben op de Piet Heynstraat in Dordrecht een 34-jarige autobestuurder aangehouden. Na de ontdekking van het te hoge alcoholpromillage bij de man uit Dordrecht vorderde de politie zijn rijbewijs in. De aanhouding van de verdachte gebeurde op zaterdag 20 maart 2004 omstreeks 02.15 uur.
DORDRECHT Een 33-jarige automobilist uit Dordrecht heeft een rijverbod van drie uur gehad. Dat kwam omdat de man een auto bestuurde maar wel teveel alcohol op had. De aanhouding gebeurde op zaterdag 20 maart 2004 omstreeks 03.15 uur.
DORDRECHT Na een alcoholcontrole heeft een 45-jarige autobestuurder uit Dordrecht zijn rijbewijs moeten inleveren. Dat gebeurde op zaterdag 20 maart 2004 rond 04.10 uur. Agenten hielden de automobilist aan op de Dokweg in Dordrecht. Later in de nacht hielden agenten de automobilist weer aan. Ze namen nu zijn auto in beslag. DORDRECHT Op de rijksweg A16 in Dordrecht hebben politiemensen een 51-jarige autobestuurder uit Klundert aan de kant gezet. De man reed vanuit de Kiltunnel op zaterdagavond 20 maart 2004 de rijksweg op. Een getuige meldde dat de 51-jarige mogelijk onder invloed van alcohol was. Agenten reden hem achterna. Eerst reageerde de man niet op een stopteken maar later zette de 51-jarige zijn auto stil. Hij had inderdaad een te hoog promillage.
DORDRECHT Een rijverbod van drie uur heeft een 22-jarige man uit Dordrecht gehad. Agenten hielden hem op zondag 21 maart 2004 rond middernacht aan op de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht. Uit de blaastest bleek dat de verdachte teveel alcohol op had. DORDRECHT Agenten hebben een blaasproef afgenomen bij een 48-jarige autobestuurder uit Zwijndrecht. Dat gebeurde op zondag 21 maart 2004 omstreeks 04.00 uur op het Van Baerleplantsoen in Dordrecht. In verband met te hoge alcoholpromillage kreeg de man onder andere een rijverbod van een uur.
DORDRECHT Op zondag 21 maart 2004 omstreeks 04.00 uur is een 25-jarige automobilist uit Dordrecht aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten controleerden hem op de Spuiboulevard in Dordrecht. De man verliet het bureau met een rijverbod van drie uur. HENDRIK-IDO-AMBACHT Het rijbewijs van een 41-jarige autobestuurder uit Hendrik-Ido-Ambacht is ingevorderd. De man reed op zaterdag 20 mart 2004 rond 00.15 uur over de Avelingen in Hendrik-Ido-Ambacht. Hij had teveel alcohol op.

FIETSEN
DORDRECHT De politie heeft twee fietsen in beslag genomen. Een agent zag op vrijdagmiddag 19 maart 2004 dat een 17-jarige jongen uit Dordrecht reed over de Mauritsweg in Dordrecht op een fiets waar geen slot opzat. Na controle bleek dat de fiets in 2002 gestolen was. In de woning van de verdachte stond nog een fiets vermoedelijk ook gestolen. De 19-jarige broer van de 17-jarige vertelde dat deze van hem was. De politieman hield de twee broers aan.

GESTOLEN AUTO: DRIE AANHOUDINGEN
DORDRECHT Drie inzittenden van een gestolen auto zijn aangehouden. Een politieman zag op vrijdagavond 19 maart 2004 op de Noordsingel in Rotterdam de auto. Na controle bleek dat het voertuig gestolen was in Dordrecht. Hierop volgden de aanhoudingen op de Zaagmolenstraat in Rotterdam. Het ging om een 35-jarige man en twee vrouwen van 20 en 23 jaar. De politie Rotterdam-Rijnmond bracht de verdachten over naar Dordrecht.

BRAND
DORDRECHT Een auto heeft door brand schade opgelopen. In ieder geval brandde het motorgedeelte uit. De auto stond bij een woning aan de Zuilenburg in Dordrecht. Buren maakten onder andere de 56-jarige eigenares wakker die haar auto een stuk wegduwde. Hierdoor vatte de woning geen vlam. Wel raakte het houtwerk beschadigd en sprongen twee ruiten door de hitte. Het incident gebeurde op zaterdag 20 maart 2004 omstreeks 04.50 uur.

VRACHTWAGEN MET GRAVER
DORDRECHT Vanaf een bedrijfsterrein is een vrachtwagen gestolen. Op de wagen stond een zogenaamde minigraver. Men ontdekte de diefstal van de vrachtwagen op zaterdagmorgen 20 maart 2004. De gele Ford Cargo met het kenteken VB-13-DT stond op een terrein aan de Jacobus Lipsweg in Dordrecht.

BOOM
DORDRECHT Een auto is op de Rijksstraatweg in Dordrecht tegen een boom gebotst. Hierdoor raakte de 66-jarige bestuurder uit Zwijndrecht gewond. Hij had pijn aan zijn borstkast. Het eenzijdig ongeval gebeurde op zaterdagmiddag 20 maart 2004. De 66-jarige wist niet meer hoe de aanrijding gebeurde maar hij verloor in ieder geval de macht over zijn stuur.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Beveiligingsmedewerkers hebben een man en vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. Een beveiliger merkte dat de twee iets stalen bij een supermarkt. Hierna liepen de verdachten een andere winkel in op de Visstraat in Dordrecht. Daar stalen ze onder andere gordijnen. Buiten volgden de aanhoudingen van de 36-jarige man uit Dordrecht en een 25-jarige vrouw uit Zwijndrecht. Ze hadden een tas bij zich met allerlei spullen. De vrouw vloog in het politiebureau nog een agent aan.

INGEREDEN
DORDRECHT Een auto is ingereden op een 21-jarige man uit Dordrecht. Dat gebeurde op zaterdagavond 20 maart 2004 rond 23.45 uur in de Schipbeekstraat in Dordrecht. Het slachtoffer liep de straat op omdat de twee inzittenden van de auto vervelend tegen zijn vriendin deden. Hierop reed het voertuig, een witte stationcar, op de 21-jarige in en schepte hem. Het slachtoffer hield zich vast en op een moment dat het iets zachter ging liet hij zich vallen. Hij had door de klap kneuzingen en schaafwonden. Getuigen die iets zagen of weten van het incident kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

PIJP
DORDRECHT Omdat hij dreigde met een metalen pijp hebben agenten een 52-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Ze gingen op zondag 21 maart 2004 rond 01.20 uur naar een melding van geluidsoverlast op de Thorbeckeweg in Dordrecht. De verdachte wilde de veroorzaker van de hinder te lijf. Hij kwam naar buiten met de pijp en dreigde naar een agent.

RUIT
DORDRECHT Agenten hebben een 20-jarige man uit Dordrecht en twee vrouwen van 24 jaar uit Dordrecht meegenomen naar het bureau. De man moest blijven omdat hij waarschijnlijk een winkelruit vernielde van een pand op de Voorstraat in Dordrecht. De melding kwam binnen op zondag 21 maart 2004 omstreeks 05.30 uur. De politie stelde een onderzoek in en vond de drie op de Wijngaardstraat.

UIT DE BOCHT
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een auto is uit de bocht gevlogen en tegen een lantaarnpaal gebotst. Hierbij vloog een 23-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht die in het voertuig zat eruit en had verwondingen aan zijn been.. De 21-jarige bestuurder ook uit Hendrik-Ido-Ambacht raakte gewond aan zijn been en knie. Het ongeval gebeurde op zondag 21 maart 2004 omstreeks 02.20 uur op de Antoniuslaan in Hendrik-Ido-Ambacht ter hoogte van de Avelingen.

HEFTRUCK
ZWIJNDRECHT Een vorkheftruck heeft in brand gestaan. De brandweer bluste het vuur op zaterdagmorgen 20 maart 2004. De heftruck stond op een bouwterrein aan de Lindtsedijk in Zwijndrecht. Waarschijnlijk gaat het om brandstichting.