Politie Zuid-Holland-Zuid

21/03 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

21-03-2004 - Persberichten district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

BOOM
ALBLASSERDAM Na een botsing met een boom is een auto doorgereden. Het voertuig botste op zondag 21 maart 2004 rond 04.15 uur tegen een boom in de bocht van de afrit van rijksweg A15 bij Alblasserdam. De bestuurder reed verder. Agenten vonden de auto even later bij een benzinestation op de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht. Er liepen twee mannen bij waarvan er een klaagde over pijn aan zijn ribben. Eigenlijk moest hij hiervoor in het ziekenhuis blijven maar dat wilde de man niet. De politie hield de twee die onder invloed van alcohol waren, aan. Het ging om twee inwoners van Papendrecht in de leeftijd van 24 en 28 jaar. De politie zoekt verder uit wie er nu eigenlijk gereden heeft.

ASBAK
GORINCHEM De politie heeft een 25-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij viel op vrijdagmiddag 19 maart 2004 in de stationsrestauratie in Gorinchem een 27-jarige man uit Gorinchem lastig. Op een gegeven moment pakte de verdachte een asbak en sloeg het slachtoffer hiermee. Een getuige hielp de 27-jarige. Hierna namen agenten de 25-jarige mee naar het bureau.

SLOOT IN
GORINCHEM Een auto is terechtgekomen in een sloot. De melding van het eenzijdig ongeval op de Arkelse Onderweg in Gorinchem kwam binnen op zaterdag 20 maart 2004 rond 03.00 uur. De 23-jarige bestuurder uit Hoogblokland lag nog in het voertuig. Nadat agenten een ruit kapotsloegen reageerde de man. Hij kroop zelf uit zijn auto. Een ademtest wees uit dat de 23-jarige teveel alcohol op had. Een ambulance nam hem mee naar een ziekenhuis waar hij ter observatie moest blijven. Waarschijnlijk verloor de 23-jarige in een bocht de macht over zijn stuur, reed de dijk af en kwam de auto achterstevoren tot stilstand in de sloot.

KRATTEN
GORINCHEM Twee verdachten zijn op zaterdagmiddag 20 maart 2004 aangehouden voor de diefstal van kratten achter een supermarkt aan de Arkelse Onderweg in Gorinchem. Een van de twee leverde binnen de kratten in voor statiegeld. Op het moment dat een personeelslid de verdachten aansprak gingen zij weg. Agenten hielden er een aan bij het Paardenwater. De andere verdachte had zijn hand verwond op het moment dat hij met de kratten over een hek bij de winkel klom. Politiemensen gingen daarom naar het ziekenhuis en hielden hem daar aan. De verdachten zijn 32 en 33 jaar en komen uit Gorinchem.

VAREN
GORINCHEM Uiteindelijk in Heukelum zijn twee jongemannen van 18 en 19 jaar uit Beesd aangehouden. Een agente zag op zondag 21 maart 2004 omstreeks 02.25 uur dat de twee in een bootje voeren in de Lingehaven in Gorinchem. Het bootje ramde een meerpaal en waarschijnlijk ook een andere boot. De twee opvarenden reageerden niet op de politie en voeren verder. In Heukelum gingen ze naar de wal waar hun aanhoudingen volgden. Na overleg met justitie betaalde de 18-jarige schipper een transactiebedrag van 150 euro en mochten de twee weg in de loop van zondagmorgen.

ALCOHOL
GORINCHEM Een 49-jarige autobestuurder uit Gorinchem is aangehouden op een parkeerplaats aan de Kleine Schelluinsekade in Gorinchem. Dat gebeurde op zondagmorgen 21 maart 2004. De man had een te hoog alcoholpromillage.

RUIT
HARDINXVELD-GIESSENDAM Agenten hebben een 16-jarige jongen uit Giessenburg aangehouden voor vernieling van een winkelruit. Hij gooide deze ruit van een winkel op het Peulenplein in Hardinxveld-Giessendam kapot op vrijdagavond 19 maart 2004. Na onderzoek vonden politiemensen hem. De verdachte verklaarde dat hij drank op had en boos werd omdat anderen hem uitlachten toen hij viel over iets. Hierop pakte hij een steen en gooide de ruit stuk.

WIEKEN OP HOL
HEI- EN BOEICOP Doordat de wieken op hol sloegen heeft een molen in brand gestaan. Tijdens de storm van zaterdagavond 20 maart 2004 sloegen de wieken van de zogenaamde wipwatermolen die staat in een land aan de Kanaaldijk in Hei- en Boeicop op hol. Hierdoor ontstond binnen in de molen zoveel wrijving dat het begon te branden. De melding kwam binnen rond 20.00 uur. De brandweer zette direct groot materiaal in en hield de molen nat met waterkanonnen. De brandweer kon niet dichterbij komen in verband met het risico dat de wieken afbraken en vliegvuur dat van de molen kwam. Met vereende krachten draaiden de 61-jarige molenaar uit Lexmond en brandweerlieden het bovenhuis waardoor de wieken uit de wind stonden. Maar in de molen was al brand en deze sloeg door de kap en het dak naar buiten. De molen is van hout en had een rieten kap. De brandweer bluste nog tot 01.30 uur. De molenaar vertelde dat hij voor de storm de wieken had vastgelegd en het remblok op het binnenwerk had gezet. Toch schoot alles in de avond los waardoor de wind vrij spel kreeg. Tijdens de bluswerkzaamheden sloot de politie de Kanaaldijk af voor het verkeer. De molen, genaamd De Hoekmolen, is gebouwd in 1750 en functioneert nog om water uit de polders te malen. De molen is eigendom van het Hoogheemraadschap Alblasserwaard en VHL in Gorinchem.

ONGEVAL
HOOGBLOKLAND Een 54-jarige bestuurster van een snorfiets is gewond geraakt. Zij had letsel aan haar enkel en pols. De vrouw uit Arkel reed op vrijdagmiddag 19 maart 2004 vanuit Meerkerk naar Arkel. Bij de N214 in Hoogblokland ter hoogte van de Bazelbrug botste de vrouw tegen een auto met achter het stuur een 55-jarige man uit Nieuwland. De ambulance bracht haar naar een ziekenhuis.

BESTELAUTO
LEERDAM Vanaf de Stationsweg, de parkeerplaats voor het station, in Leerdam is een bestelauto gestolen. In de laadruimte van het voertuig lagen ongeveer zestig dartbanen. De eigenaar merkte de diefstal op vrijdagavond 19 maart 2004. De bestelauto is een witte Iveco 35 met het kenteken VN-PN-12.

ALCOHOL
OUD-ALBLAS De politie heeft een 50-jarige autobestuurder aangehouden. Hij had op zaterdagmiddag 20 maart 2004 een aanrijding op het Oosteinde in Oud-Alblas. Later volgde de aanhouding bij de verdachte thuis. Daar bleek dat het ging om een politieman uit het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. De politie stelt hierom een nader onderzoek in. De 50-jarige had een te hoog alcoholpromillage.

PROEFTUIN FOCUS OP UITGAANSOVERLAST
SLIEDRECHT Zaterdagavond 20 maart 2004 heeft er weer een grote controle in- en uitgaand publiek plaatsgevonden in Sliedrecht. Tijdens deze actie deelde de politie 21 bekeuringen uit en verrichte een aanhouding wegens openlijk geweldpleging. De aangehouden man, 20 jaar uit Sliedrecht, sloeg een 17-jarige jongen uit Sliedrecht die hierdoor letsel aan zijn oog opliep. De onenigheid gebeurde bij een horecagelegenheid aan de Kerkbuurt. In de loop van zondagmorgen hield de politie ook de 17-jarige en nog een 18-jarige jongen uit Sliedrecht aan voor de ruzie. Er werden 10 bekeuringen uitgeschreven voor het ontbreken van (fiets)verlichting en verder boetes voor onder andere openbare dronkenschap, hard wegrijden na de controle en foutparkeren. Eén horecagelegenheid werd beboet omdat men zich niet hield aan de voorgeschreven sluitingstijden. Ook het Verkeershandhavingsteam (VHT) deed mee aan de controle. Zij controleerden 315 autos en legden twee automobilisten een rijverbod op omdat ze met teveel drank op achter het stuur zaten.

GEVALLEN
WIJNGAARDEN Een man (leeftijd niet bekend) uit Amersfoort is gevallen. Hij liep op zondagmorgen 21 maart 2004 over het Westeinde in Wijngaarden. Door de sterke wind verloor het slachtoffer zijn evenwicht en viel. Dat gebeurde precies op het moment dat een auto voorbijreed. Hierdoor liep de man letsel op aan zijn enkel en de ambulance bracht hem naar een ziekenhuis.