Afdeling Atletiek

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 21 maart 2004

Miranda Boonstra wint medaille op NK Halve marathon

Prins Hendrik-atlete Miranda Boonstra heeft zaterdagmiddag een derde plaats behaald bij de Nederlandse kampioenschappen halve marathon. Bij de Fortis CPC-loop in Den Haag finishte ze als achtste, waarmee de 31-jarige Nijmeegse voor de tweede achtereenvolgende keer brons veroverde bij de titelstrijd. Deze werd gewonnen door de favoriete, Nadja Wijenberg met een tijd van 1.17.09: een zesde plaats. Winnares van de 30e City-Pier-City-loop in de hofstad werd de Keniaanse Ptikany in 1.13.36. Boonstra, Nederlands recordhoudster op de steeplechase, kwam onder storm-omstandigheden tot een tijd van 1.19.00. Enkele weken geleden won ze zilver bij het NK Veldloop, en vorige week was ze lid van de kampioensploeg van Prins Hendrik bij het NK Ekiden.

Ook voor marathonloper Luc Krotwaar waren de omstandigheden extreem met windstoten van kracht 10 nabij het strand van Scheveningen. Krotwaar, die zijn zinnen had gezet vormbehoud voor de Olympische marathon, bleef slechts 13 seconden boven de gestelde tijd van 1 uur 3 minuten en 30 seconden voor. De Eindhovenaar finishte als tiende, en als vijfde Nederlander. Tegenover de pers verklaarde hij naderhand dat hij veel energie had gestoken om het tempo hoog te houden, wat hem later opbrak.
* Anja Smolders is zaterdag als 56e geëindigd bij de Wereldkampioen-schappen veldloop in Brussel. De atlete van Prins Hendrik moest bijna 3 minuten toegeven op de Australische Benita Johnson. Deze won de 8 kilometer lange cross over het zware parcours in het Park van Laken in een tijd van 27 minuten en 17 seconden. Smolders, de zevenvoudig Belgisch crosskampioene, was 2e Belgische: Aboulahcen Mounia finishte als 42e. EINDE BERICHT