Openbaar Ministerie

20 maart 2004

5000 euro beloning voor tip over stenengooiers trein

Meer Opsporingsberichten

De politie vraagt uw aandacht voor het volgende...

Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 5000 euro uit voor de tip die leidt tot aanhouding van een zestal mannen die op 22 november vorig jaar in Rotterdam stenen naar een passerende trein gooiden. Eén van de tegels verwondde een reiziger. In Opsporing Verzocht vragen politie en OM de hulp van het publiek bij het oplossen van dit ernstige delict.
De gewonde, een 30-jarige Heracles-supporter, was na de voetbalwedstrijd Sparta-Heracles op weg naar huis, toen de tegel met ongeveer 90 kilometer per uur door de treincoupé heen vloog en het slachtoffer trof. Volgens de politie gooiden ongeveer zes mannen in de leeftijd van 16 tot 25 jaar stenen naar de trein. Al eerder, op 1 en 22 december 2003 is aandacht besteed aan de regelmatig terugkerende aanvallen op treinen en hun passagiers.

Opsporing Verzocht is het gezamenlijke opsporingsprogramma van de politie, Het Openbaar Ministerie en de Avro. In Opsporing Verzocht wordt de televisiekijker ingeschakeld bij het oplossen van (ernstige misdrijven. Aan de kijkers worden gerichte vragen gesteld over een aantal zaken.
In de uitzendingen van maandag 22 maart (eerste rond 19.30 uur, tweede rond 22.00 uur) aandacht voor de volgende onderwerpen. Uitzending gemist? Of mocht u meer willen weten? Opsporing Verzocht wordt dinsdagmiddag om 13.15 uur op Nederland 1 herhaald.

De onderwerpen die worden behandeld:

Nijmegen: gewapende beroving
Een bende mannen stort zich 26 oktober 2003 op een man die alleen op pad is. Eén van de mannen maakt zich los uit de groep en bedreigt het slachtoffer met een vlindermes. Nadat ze de man beroven, moet hij maken dat hij wegkomt.

Utrecht: gewapende overval Jaarbeurs
3 december 2003 komen twee gewapende mannen geld ophalen bij de Jaarbeurs in Utrecht. Wanneer ze terug naar hun auto lopen met de geldkoffers, komt er met grote snelheid een andere auto aanrijden. De mannen moeten dan hun geld afstaan

Utrecht: beroving Belgische taxichauffeur
Een Antwerpse taxichauffeur denkt een rit naar Nederland, naar Utrecht, te hebben. De twee vermoedelijk Russische mannen die instappen, betalen zelfs een deel van de ritprijs vooruit. Maar halverwege de tocht loopt het voor de chauffeur niet zo af als hij gedacht had.

Coldcase: Anoeschka Weezenbeek
Anoeschka mocht maar 15 jaar oud worden. Ze verdween 22 januari 1990 en werd zo'n drie weken later, nu inmiddels meer dan 14 jaar geleden, gevonden in het water van de Zuid-Willemsvaart bij Weert. Anoeschka zou nu dus bijna dertig jaar zijn. Maar voor haar moeder lijkt het nog maar pas geleden dat deze rampspoed haar gezin overkwam. Frits Sissing heeft een gesprek met haar.

Bovenstaande informatie is ontleend aan de gratis nieuwsbrief van Opsporing Verzocht. Deze nieuwsbrief is aan te vragen via de website van het programma: opsporingverzocht.nl.
Voor meer opsporingsberichten van politie en OM: www.opsporingsberichtgeving.nl.