Gemeente Baarn

Overlijden HKH Prinses Juliana

20-03-2004

Het overlijden van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana der Nederlanden heeft het gemeentebestuur van Baarn in rouw gedompeld. Burgemeester mevr.drs. M.R.Th.J.G. Wolterink-Oremus betuigt in een eerste reactie haar medeleven met ZKH Prins Bernard, haar kinderen en de andere leden van de Koninklijke familie. Het gemeentebestuur kijkt in dankbaarheid terug op de contacten die er in het verleden zijn geweest.

Buitengewone raadsvergadering
Vanwege het overlijden van HKH Prinses Juliana wordt maandag 22 maart om
19.30 uur in de raadszaal van de gemeente Baarn een buitengewone raadsvergadering gehouden. De burgemeester zal kort stilstaan bij het overlijden en de betekenis van HKH Prinses Juliana voor ons land en de gemeente Baarn in het bijzonder. Deze raadsvergadering is openbaar.

Herdenkingsdienst Pauluskerk
Maandag 22 maart om 20.00 uur vindt een herdenkings- en dankdienst plaats in de Pauluskerk, Brink 2 in Baarn. Deze dienst is bedoeld voor inwoners van Baarn en wordt georganiseerd door de Baarnse Raad van Kerken in samenwerking met de Oranjevereniging "Baarn en Oranje".

Sprekers tijdens de dienst zijn burgemeester Wolterink-Oremus, de heer H.G. van Westerlaak, voorzitter van de Oranjevereniging Baarn en Oranje en de voorzitter van de Raad van Kerken, ds. I.C. de Jong. Verder verlenen onder anderen de heer G. Imthorn (organist), de Harmonie Crescendo en het Baarns Mannenkoor un medewerking aan de herdenkingsdienst. U kunt een kaarsje opsteken en het is mogelijk een condoléanceregister te tekenen

Condoleanceregister
De gemeente Baarn opent maandag 22 maart een condoléanceregister. Mensen kunnen het register tekenen op werkdagen van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur, op vrijdag tot 16.00 uur en op woensdagavond van 18.00 tot 19.30 uur in de hal van het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn.

Lage Vuursche
Daarnaast is in de Lage Vuursche een condoléanceregister geopend. Mensen kunnen het tekenen op werkdagen 19.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 14.00 tot 15.00 uur in dorpshuis De Furs, Slotlaan 2 te Lage Vuursche.

Andere locaties
Voor de bewoners van een aantal woon-zorgvoorzieningen zijn condoléanceregisters geopend bij de centra zelf. Condoléanceregisters liggen in de Amerpoort, verpleeghuis De Blinkert, woon- en zorgcentrum Santvoorde, zorgcentrum Schoonoord en woon- en zorgvoorziening Bloemendael.