Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie

LBR-bericht

Rotterdam, 16 februari 2004

Presentatie van het boek Met recht discriminatie bestrijden

Op 22 maart verschijnt een volledig herziene druk van het boek Met recht discriminatie bestrijden, uitgegeven door Boom Juridische Uitgevers en samengesteld door het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR).

De presentatie sluit aan op activiteiten i.h.k.v. de 21e mrt - de dag die door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot internationale dag ter bestrijding van rassendiscriminatie.

Met recht discriminatie bestrijden geeft een overzicht van de bestaande (inter)nationale wet- en regelgeving en jurisprudentie op het terrein van de bestrijding van rassendiscriminatie. In het boek komen begrippen en definities alsmede verhandelingen over internationaal recht en grondrechten aan de orde. Daarnaast wordt ingegaan op discriminatiebestrijding bezien vanuit verschillende rechtsgebieden zoals strafrecht, bestuursrecht, civiel recht en Europees recht. In het boek worden per maatschappelijk terrein - consumentenzaken, arbeidsmarkt, onderwijs, woningmarkt, racistisch optreden van extreem rechtse groeperingen - de diverse uitingen van discriminatie beschreven en wordt aangegeven welke juridische instrumenten voorhanden zijn ter bestrijding daarvan. Met recht discriminatie bestrijden is een praktische handleiding bedoeld voor een ieder die in de werkpraktijk, door studie of onderzoek in aanraking komt met discriminatie op grond van ras.

Op maandag 22 maart 2004 zal om 16:30 uur tijdens een feestelijke presentatie, het eerste exemplaar worden aangeboden aan de Minister van Justitie, mr J.P.H. Donner. De presentatie zal plaatsvinden op het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Prof. dr. E.M.H. Hirsch Ballin zal ter gelegenheid van deze presentatie een lezing houden over de betekenis van het recht voor de bestrijding van rassendiscriminatie.

Hierbij nodigen wij u uit om de presentatie van Met recht discriminatie bestrijden bij te wonen. Uw aanwezigheid wordt door ons zeer op prijs gesteld en u kunt zich hiervoor opgeven door middel van bijgaand aanmeldingsformulier.

In verband met de organisatie van deze dag wordt u verzocht het formulier vóór 15 maart a.s. te retourneren. Voor meer informatie over deze bijeenkomst en het boek Met recht discriminatie bestrijden, kunt u contact opnemen met mr. A. Kellermann of mr. C.C. de Fey van het LBR.

Met vriendelijke groet,

Hubert Fermina,
Directeur LBR.

Presentatie Met recht discriminatie bestrijden

Plaats : Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Schouwzaal (hoofdingang eerste verdieping), Schedeldoekshaven 200 te Den Haag. Tijd : Maandag 22 maart 2004, aanvang 16.30 uur

16:30 - 16:40 uur
Welkom
ir. G.R. Wawoe (voorzitter LBR)

16:40 - 17:00 uur
Lezing: De betekenis van het recht voor de bestrijding van rassendiscriminatie Prof. dr. E.M.H Hirsch Ballin (voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State)

17:00 - 17:10 uur
Aanbieding aan de Minister van Justitie mr. J.P.H. Donner

17:10 - 17:25 uur
Aanbieding aan sleutelfiguren op diverse maatschappelijke terreinen Dr. E. Borst (voorzitter Nationaal Platvorm voor overleg en samenwerking tegen Racisme en Discriminatie- NPRD)

17:25 - 17:30 uur
Slot
Borrel


___________________
AANMELDINGSFORMULIER

Ondergetekende,

Naam : .....................................................

Functie : .....................................................

Adres : .....................................................

Postcode/Plaats : .....................................................

Telefoon/Fax : .....................................................

Email : : .....................................................

zal wel/niet aanwezig zijn bij de bijeenkomst op 22 maart 2004 ter gelegenheid van de presentatie van het boek Met recht discriminatie bestrijden.

Gelieve aanmeldingen en/of bestellingen vóór 15 maart te faxen (010-2010222) of per post te verzenden (LBR, Schaatsbaan 51, 3013 AR, Rotterdam. Aanmelden per email (info@lbr.nl) of telefoon (010-2010201) is ook mogelijk.