Fontys



maandag 1 maart 2004

Techniekles voor zeshonderd basisschoolleerlingen

Fontys PABO Eindhoven organiseert op 22 en 23 maart voor de negende keer de techniekdagen. Zeshonderd leerlingen van groep 6, 7 en 8 maken op een speelse manier kennis met techniek. De thema's dit jaar zijn `pretpark' op 22 maart en `in en om het huis' op 23 maart.

In zes verschillende workshops gaan leerlingen actief met het thema aan de slag. Er wordt onder andere gewerkt met lego, computers en met electriciteit. De organisatie en begeleiding is in handen van docenten en tweedejaars studenten van de pabo.

Met de techniekdagen wil Fontys PABO Eindhoven een stimulans geven aan het techniekonderwijs op de basisschool. Niet alleen tijdens de techniekdagen, maar ook daarna. De workshops dienen als voorbeeld voor leraren hoe ze technieklessen aan kunnen pakken.

De pabo sluit met de bevordering van techniekonderwijs aan op recente plannen van onderwijsminister Van der Hoeven. Zij wil dat binnen zes jaar minstens een op de drie basisscholen techniek verweven heeft in het lesprogramma. Door kinderen al op jonge leeftijd te boeien met technische onderwerpen moet de angst voor techniek worden weggenomen en uiteindelijk het aantal studenten in technische studies toenemen. Het primair onderwijs vormt de basis voor de Nederlandse kenniseconomie.