Gemeente Leiden

Nieuwe bomen aan de rand van Stationsplein

Publicatiedatum: 5 maart 2004

Het Stationsplein heeft al enige tijd een nieuw uiterlijk. Om het plein te verfraaien zijn er vorig jaar vier grote lichtmasten, bankjes en twee soorten bomen geplant: watercipressen en vleugelnoten. Aan de rand van het plein worden nu nog acht Leiplatanen geplant. Ook op de taxistandplaats worden aankomende periode werkzaamheden uitgevoerd.

BOUWEN EN WONEN - De Leiplatanen worden langs hekwerken geleid.

Deze zogenaamde leirekken worden tussen 22 en 26 maart geplaatst. Vervolgens worden eind maart de bomen langs de leirekken geplant. Doorgaand verkeer en het taxiverkeer richting de taxistandplaats wordt niet gestremd. Het fiets- en voetgangersverkeer kan tijdelijk enige hinder ondervinden in de vorm van een versmalling van het fiets- en voetpad.

Een aantal glasplaten van de taxistandplaats moet vervangen worden. De aanhechting tussen de bovenste glasplaten en het onderliggende glaspakket voldoet niet overal waardoor er luchtbellen en water tussen de platen is gekomen. Dit heeft geen nadelig effect op de sterkte ervan, ook niet bij vorst. Maar de betreffende glasplaten moeten hierdoor wel vervangen worden. De werkzaamheden starten, als het weer meezit, op 8 maart en zijn voor de bouwvakvakantie gereed.

Om de overlast zo beperkt mogelijk te houden wordt er in fases gewerkt. Het gedeelte van de taxistandplaats waar op dat moment de werkzaamheden plaatsvinden, wordt afgezet met hekken. Er blijft voor de taxi's altijd één oprit en één afrit beschikbaar aan de kant van het Schuttersveld. Ook wordt er tijdens de werkzaamheden één voetgangersstrook van de taxistandplaats, aan de zijde van het Stationsplein, afgezet.

Deze pagina is gewijzigd op 4-03-2004