Gemeente Zwolle

Start uitvoering renovatieplan Park de Wezenlanden

Het college van B&W heeft het Voorlopig Ontwerp voor Park de Wezenlanden vastgesteld als toekomstvisie voor de renovatie van het park. Het Voorlopig Ontwerp is een visie voor de komende jaren waarin prioriteiten zijn aangegeven en een fasering is gemaakt. Het college kiest ervoor te starten met de grondige verbetering van het Manifestatieveld. Overige prioriteiten zijn: realisatie horecapaviljoen, aanleg fietspad over de dijken en het creëren van de doorsteek van het park naar de dierenweide.

Het Manifestatieveld is dringend aan een opknapbeurt toe. Als het Manifestatieveld droger en beter begaanbaar wordt, is het een uitstekende locatie voor de organisatie van ? eventueel meerdaagse ? evenementen. De gemeente draagt de investeringen voor verbetering van de ondergrond en de voorzieningen. Sporten op het veld blijft mogelijk. Van de verbetering van het Manifestatieveld wordt een sterke impuls voor het gebruik van het park verwacht. De kosten bedragen ¤ 675.000,--. De uitvoering start dit najaar.

Inspraak
Van 22 maart tot 19 april 2004 ligt het voorlopig ontwerp ter inspraak. Het college betrekt de reacties uit de inspraak in de vaststelling van het definitieve ontwerp.


---