Fontys



donderdag 18 maart 2004

Geen uitspraak over Fontys in Rapport Schutte

In het rapport van de Commissie Vervolgonderzoek Rekenschap, beter bekend als de Commissie Schutte, dat 22 maart verschijnt, is Fontys Hogescholen niet opgenomen. Het door Schutte ingehuurde onderzoeksteam is bij deze hogeschool in tijdnood gekomen door een te krappe planning. De Raad van Bestuur van Fontys betreurt deze situatie aangezien ze dit al jaren slepende proces graag wil afronden.

Door het strakke tijdschema van de Commissie Schutte is het bij Fontys uitgevoerde onderzoek nog onvoldoende ver gevorderd om tot een uitspraak te komen. De onderzoekstijd die voor het externe accountantsteam was ingepland bleek te beperkt voor Fontys Hogescholen dat een grote diversiteit aan opleidingen heeft. Hierdoor kon het accountantsteam onmogelijk alle gegevens voor de gestelde deadline van
1 maart aan de Commissie Schutte opleveren, ondanks de snelle en efficiënte informatievoorziening door Fontysmedewerkers.

De Raad van Bestuur van Fontys Hogescholen betreurt dit zeer. Iedereen is gebaat bij een einde aan dit bijna drie jaar slepende proces. De Raad van Bestuur benadrukt dat Fontys steeds volledig heeft meegewerkt aan het onderzoek en hoopt dat het onderzoek alsnog snel zal worden afgerond.