Partij van de Arbeid


Den Haag, 18 maart 2004


PvdA op werkbezoek bij Sociale Dienst in Den Haag


Een delegatie van de Partij van de Arbeid bezoekt maandag 22 maart de Sociale Dienst in Den Haag. De delegatie bestaat onder anderen uit de Tweede-Kamerleden Saskia Noorman-den Uyl, Frank Heemskerk, Jet Bussemaker en Europarlementariër Ieke van den Burg.


Het bezoek begint om 13.30 uur met een ontvangst door wethouder Pierre Heijnen in het Stadhuis, Spui 9.


Na een toelichting over de Cliëntenraad door een van de medewerkers van de dienst, vertrekt de delegatie met een busje naar het Leerwerkcentrum in de Schilderswijk, Van Ostadestraat 110, alwaar men rond 14.50 uur arriveert. Het Leerwerkcentrum verzorgt de scholing van laag gekwalificeerde werkzoekenden. De PvdA-ers hebben een rondleiding door het centrum en voeren gesprekken met de cliënten van het centrum.


Een deel van de PvdA-delegatie gaat om 15.30 uur naar het JongerenInformatiePunt (JIP), Amsterdamse Veerkade 17a. Het JIP helpt jongeren onder meer bij huisvestingsproblemen, schuldenproblematiek en belastingaangifte. De medewerkers bij het JIP geven een toelichting op hun werkzaamheden.


Het andere deel van de delegatie voert vanaf 15.30 uur gesprekken over de invoering van de Wet Werk en Bijstand in de praktijk met medewerkers van Bijstandszaken SZW.




Partij van de Arbeid