Provincie Overijssel

Zwolse basisschool ontvangt eerste vervoerssubsidie voor watermuseum

De leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisschool De Vlieger in Zwolle ontvingen vandaag uit handen van gedeputeerde Piet Jansen de eerste officiële vervoerssubsidie en entreekaartjes voor het nieuwe Watermuseum in Arnhem. Met deze ludieke actie, die onderdeel uitmaakt van de campagne 'Nederland leeft met water', willen de provincie en de waterschappen in Overijssel de inwoners bewust maken van water.

Met de Wereldwaterdag (maandag 22 maart) in het vooruitzicht, wil de provincie extra aandacht besteden aan het thema water. "Het is ontzettend belangrijk dat de samenleving zich bewust wordt van het belang van water. En om dit voor elkaar te krijgen, beginnen we bij de kinderen", aldus gedeputeerde Jansen "want zij zijn immers de waterverbruikers van de toekomst." In het Watermuseum kunnen kinderen aan den lijve ondervinden dat water niet alleen voor problemen zorgt, omdat er te veel of te weinig van is, maar ook wat er allemaal gedaan moet worden om de kwaliteit van het water op peil te houden. Piet Jansen: "Kortom: wees zuinig met en op water, want dan houden we Overijssel veilig, fraai en leefbaar."

Gedeputeerde Staten hebben, als initiatiefnemer van de vervoerssubsidie, een bedrag van EUR 30.000 beschikbaar gesteld. De waterschappen in Overijssel hebben dit bedrag gezamenlijk aangevuld tot EUR 60.000. Alle Overijsselse basisscholen kunnen vanaf maandag 22 maart aanstaande via deze site een vervoerssubsidie aanvragen voor gratis busvervoer naar het Watermuseum in Arnhem. Dit museum opent aanstaande maandag voor het eerst officieel haar deuren. © 2004 Provincie Overijssel