CDA TWEEDE KAMERFRACTIE

Maxime Verhagen op bezoek bij Stoiber in München

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen zal een bezoek brengen aan Edmund Stoiber, minister-president van deelstaat Beieren en voorzitter van de christen-democratische zusterpartij CSU op maandag 22 maart in München.

Tijdens het gesprek komt een aantal politieke onderwerpen aan de orde, zoals de vergrijzing en de pensioenproblematiek, de herziening van de zorg, het stabiliteitspact , de discussie over de Europese grondwet en de relatie tussen Turkije en de EU. Daarnaast wordt gesproken over de internationale samenwerking op het gebied van terrorismebestrijding, Irak en transatlantische relaties.

Na het gesprek met Edmund Stoiber brengt Maxime Verhagen een werkbezoek aan enkele technologiebedrijven via het MTZ (Münchener Technologie Zentrum) om kennis te nemen van innovatie en technologische ontwikkelingen die Beieren via het 'Laptop und Lederhose'-model tot een van de meest florerende deelstaten van Duitsland (en Europa) heeft gemaakt.

Vertegenwoordigers van de media kunnen contact opnemen met Stephan Schrover, hoofd voorlichting van de CDA-Tweede Kamerfractie, telefoonnummer (0031) 06-51742105

19 mrt 04 15:19