Gemeente Zwolle

Bestuur en medewerkers bij elkaar op bezoek
Netwerkstad week lang in teken van netwerken

In de week van 22 ? 26 maart organiseren de gemeenten Kampen en Zwolle de Week van het Netwerken. Die week gaan colleges, raden, directies en medewerkers bij elkaar op bezoek in Zwolle Kampen Netwerkstad.

Kampen en Zwolle werken sinds drie jaar samen op het gebied van economie, wonen en recreatie. Dat doen ze onder de naam Zwolle Kampen Netwerkstad. De ambitie daarbij is uit te groeien tot een van de meest aantrekkelijke regio's van ons land.
De afgelopen drie jaar heeft men concrete resultaten behaald. Voor de nabije toekomst staan projecten en plannen op stapel. Mede op basis van de uitkomsten van de stadsdebatten in Kampen en Zwolle over 2030, wordt dit jaar een Netwerkstadvisie voor de langere termijn ontwikkeld.

Bij de samenwerking tussen Kampen en Zwolle zijn publieke en private partijen betrokken en een deel van de ambtelijke organisatie. Gezien de ambities en plannen voor de toekomst wordt samenwerking en afstemming tussen beide gemeentelijke organisaties steeds belangrijker. Het doel van de Week van het Netwerken is de medewerkers organisatiebreed bij de Netwerkstad te betrekken. De Week van het Netwerken krijgt vervolg in de vorm van afspraken tussen de afdelingen over toekomstige samenwerking.

Enkele honderden collega's uit Zwolle en Kampen hebben gehoor gegeven aan de oproep een afspraak te maken tijdens de Week van het Netwerken. Zij vormen een goede doorsnee van beide organisaties. Van brandweer, communicatie, bestuurlijke en juridische zaken tot inburgering, publieksbalies, voorzieningen gehandicapten en facilitaire diensten. Van sociale recherche, leerplicht, ruimte en strategie tot cultuurtechniek, stadswachten, wijkbeheer, personeelszaken en groen en gebouwen.

Programma op hoofdlijnen:
Afdelingen en teams
Afdelingen of teams gaan bij elkaar op bezoek. Een deel van de bezoeken vindt plaats in Kampen, een ander deel in Zwolle. Naast kennismaken staan op de agenda de werkzaamheden, organisatie, relevante ontwikkelingen en toekomstige samenwerking.

College
Dinsdag 23 maart bezoeken burgemeester en wethouders van Kampen hun collega´s in Zwolle. Op de agenda staan actuele ontwikkelingen in Zwolle en de Netwerkstadvisie.

Directieteam en Managementteam
Woensdag 24 maart is het Directieteam van Zwolle te gast bij het Managementteam van Kampen.

Raad
Vrijdag 26 maart gaan de statenleden van de provincie en de raadsleden uit Zwolle op bezoek bij de raad in Kampen. Op het programma staat onder meer de te ontwikkelen Netwerkstadvisie.

Actie Stadswachten, gratis graveren fietsen
In Dé Week gaan de Stadswachten uit Zwolle op bezoek bij hun collega's in Kampen.
Vrijdagmiddag 26 maart organiseren ze daarbij een speciale actie voor het stadhuis van Kampen. Van 12.00 tot 16.30 uur kan iedereen daar gratis zijn postcode laten graveren op zijn fiets.


---