Gemeente Bladel

Inspraak bouwproject de Blikken

---

Inspraak bouwproject voor 28 woningen aan de Blikken/Carolus Simplexplein te Netersel (locatie Verhees)

Informatie/inspraakavond op 1 april

Van 22 maart tot en met 19 april 2004 kan er mondeling of schriftelijk worden gereageerd op een bouwplan voor ongeveer 28 woningen op de locatie van de voormalige maalderij Verhees aan de Blikken/Carolus Simplexplein te Netersel. Het plan is ontworpen door de locatievereniging De Blikken en de Woningstichting De Zaligheden. Gedurende de inspraakperiode kunt u de tekeningen van het plan bekijken bij de Centrale Balie in het gemeentehuis. Op donderdag 1 april 2004 vindt om 20.00 uur een informatie/inspraakavond plaats in de zaal van CAMPING De Couwenberg aan de Ruttestraat te Netersel.

Het project

Het project bestaat uit ongeveer 28 woningen. Deze worden voornamelijk gebouwd in blokken van 2, 3 of meer woningen. Het betreft zowel huur- als koopwoningen voor de doelgroepen starters en senioren. In het plan is een verbindingsweg opgenomen tussen de Blikken en het Carolus Simplexplein en in het midden van het terrein komt een pleintje. In de omgeving van de woningen worden voldoende parkeerplaatsen aangelegd. Het plan wordt in fases uitgevoerd. De realisering van dit project en de verdeling van de woningen gebeurt onder verantwoordelijkheid van de locatievereniging De Blikken. Deze vereniging wordt begeleid door het bureau Bouwers in Eigen Beheer (B.I.E.B.) uit Eindhoven.

Inspraak en informatie

Het gemeentebestuur wil voor dit project vrijstelling verlenen op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In het nieuwe komplan zal voor dit project een passende bestemming worden opgenomen. Voordat de vrijstellingsprocedure start, krijgt iedereen gelegenheid om een inspraakreactie te geven op het plan. De inspraak/informatieavond vindt plaats op donderdag 1 april om 20.00 uur in de zaal van CAMPING De Couwenberg aan de Ruttestraat te Netersel.

De tekeningen liggen van 22 maart tot en met 19 april 2004 ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis te Bladel. In de informatieruimte in de hal van het gemeentehuis zijn tekeningen opgehangen.

Tot uiterlijk 19 april 2004 kunt u zowel mondeling als schriftelijk een inspraakreactie kenbaar maken. Een mondelinge reactie kunt u doorgeven aan de Centrale Balie. Een schriftelijke reactie kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 5530 AA te Bladel.

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de heer C. van Hintum of de heer Th. Heuveling, afdeling Ruimtelijke Ordening en Grondzaken, tel. respectievelijk 361691 en 361693.


---