Gemeente Waalwijk

De gemeente Waalwijk biedt haar inwoners op drie locaties de gelegenheid het condoleanceregister te tekenen in verband met het overlijden van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana der Nederlanden:


- in de hal van het gemeentehuis in Waalwijk, Raadhuisplein 2 te Waalwijk;


- in de hal van het gemeentekantoor in Sprang-Capelle (tijdens de avondopenstelling in de wachtruimte aldaar), Raadhuisstraat 64 te Sprang-Capelle;


- in de hal van het Oude Raadhuis (hulploket), Raadhuisstraat 2 in Waspik.

De registers kunnen tijdens de openingstijden van de betreffende kantoren worden getekend van maandag 22 maart tot en met dinsdag 30 maart a.s..

Bijeenkomsten / evenementen tot en met 30 maart

Naar aanleiding van het overlijden van Prinses Juliana kan het volgende worden medegedeeld over de activiteiten van de komende dagen:


- De feestelijke bijeenkomst ten gelegenheid van de oplevering van Haven VII gaat niet door. Een nieuwe datum wordt te zijner tijd bekend gemaakt;


- Boomfeestdag van 24 en 25 maart wordt verschoven naar 7 en 8 april;

De volgende activiteiten vinden met gepaste soberheid plaats:


- Alle bezoeken en afspraken van de collegeleden;


- De gemeenteraadsvergadering van 25 maart;


- Afscheid Peter van de Wiel op 24 maart;


- Koopzondag 28 maart


- De Voorjaarskermis in Waalwijk van 24 tot en met 28 maart 2004. In verband met het overlijden van prinses Juliana wordt het geluidsniveau van de kermis aangepast.

Vlaginstructie

Vanaf de dag van het overlijden tot en met de dag van de uitvaartdienst en bijzetting, met uitzondering van de zondag, zal op rijksgebouwen en andere overheidsgebouwen de Nederlandse vlag zonder wimpel halfstok worden gehangen.

In Waalwijk hangt de vlag halfstok bij het gemeentehuis en bij het gemeentekantoor in Sprang-Capelle. Behoudens plaatselijke traditie is klokkenluiden alleen toegestaan op de dag van de begrafenis.