Ingezonden persbericht

Cursus beter communiceren start 22 maart in Purmerend

Praktische cursus van 8 bijeenkomsten

PURMEREND, 20040215 -- Communicatie steeds belangrijker Op een goede manier communiceren over wat we willen en denken wordt steeds belangrijker om goed te functioneren op het werk en thuis. Op iedere werkplek speelt de manier van communiceren een grote rol in de resultaten en beoordeling die iemand behaalt. Samenwerken met collega's, je baas of klanten kan een bron van ergernis of vreugde zijn. Veel conflicten en problemen berusten op slechte communicatie: Mensen zeggen voor de ander niet helder wat ze eigenlijk bedoelen of zeggen het op een manier die (onnodige) irritatie oproept.


Communiceren is te leren
Goed communiceren vraagt een aantal vaardigheden en inzichten die zijn te leren in de training "Beter Communiceren". In deze praktische cursus van 8 avonden maakt U kennis met de belangrijkste inzichten en vaardigheden die leiden naar beter communiceren op het werk en thuis.

Praktische cursus
Elke avond staat in het teken van een thema, zoals Assertiviteit of Onderhandelen. Iedere avond wordt theorie behandeld, ervaringen uitgewisseld en zal er praktisch geoefend worden. Tussen de lessen worden huiswerk opdrachten gegeven om het geleerde toe te passen. Een literatuurmap wordt uitgedeeld.

Onderwerpen in de training:
1. Kennismaking en introductie
2. Assertiviteit
3. Feedback: Kritiek geven en ontvangen
4. Onderhandelen en Conflicthanteren
5. Emoties en gevoelens
6. Omgaan met verschillen tussen mensen
7. Kwaliteiten en valkuilen
8. Effectief functioneren in een groep

Gegeven door ervaren trainer
De training wordt gegeven door Drs. Sander Dorgelo, psycholoog NIP, en ervaren communicatietrainer. Dorgelo verzorgt voor het bedrijfsleven sinds 1990 trainingen op het gebied van communicatie en leiderschap en trainingen met open-inschrijving in zijn woonplaats Purmerend.

Start op 22 maart 2004 Purmerend
Locatie: Wijkcentrum de Zuidpool, De driegang 1, 1447 HX Purmerend
De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 19.45- 22.00 uur.
Kosten: Avondtraining voor bedrijven: 350 euro, particulieren: 175 euro.

Inschrijven: Door u aan te melden bij DTO en tevens het cursusgeld over te maken op giro 6391623, tnv Dorgelo Training en Ontwikkeling, te Purmerend ovv startdatum van de training.


Sander Dorgelo
Dorgelo Training en Ontwikkeling
De Goedemeent 5
1447 PT Purmerend
T 0299-666101
F 0299-666257
E info@betercommuniceren.nl
I www.betercommuniceren.nl




Ingezonden persbericht