Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

Cursus inventariseren

Dit voorjaar start in Noord-Holland een unieke cursus. Voor het eerst in ons land geeft de VOFF (Vereniging Onderzoek Flora & Fauna) samen met de KNNV, vereniging voor veldbiologie, een cursus over inventarisatietechnieken. In vier lesavonden wordt duidelijk gemaakt hoe je medewerker kunt worden van de landelijke natuurinventarisaties of monitoring projecten. Allerlei landelijke organisaties, verenigd in de VOFF, zijn voortdurend bezig gegevens te verzamelen over het voorkomen van allerlei organismen en veranderingen daarin.

Op vier maandagavonden maken de cursisten kennis met de tegenwoordig gebruikte inventarisatietechnieken en notatiemethoden en met de verenigingen die de onderzoeksgegevens verwerken en beschikbaar maken. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de cursisten zelf aan de slag gaan. De cursus helpt bij het maken van een keuze en het zetten van de eerste stappen.

De cursus is bedoeld voor elke natuurliefhebber die buiten rondkijkend wel leuke dingen ziet, maar dat niet altijd noteert of alleen maar in zijn eigen dagboek. Zo hoopt de VOFF op uitbreiding van het aantal vrijwilligers dat meewerkt aan onderzoekjes waardoor deze een betrouwbaarder beeld gaan opleveren.

De avonden zijn van 19.15 u. tot 21.45 u. in een leslokaal op 5 minuten afstand van station Heerhugowaard. De eerste avond is op 22 maart en de kosten bedragen slechts E10. Meer informatie en aanmelding bij Klaas Kaag Klaas.Kaag@hetnet.nl of Jan Marbus 0229 230419 / dehoornbloem@hetnet.nl


---- --