Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie

LBR-bericht
Rotterdam, 16 maart 2004
Presentatie Met recht discriminatie bestrijden Overhandiging eerste exemplaar aan minister Donner Lezing Hirsch Ballin
Op 22 maart 2004 verschijnt de volledig herziene uitgave van het boek Met recht discriminatie bestrijden (uitgave Boom Juridische Uitgevers / LBR). In het kader van de viering van 21 maart, de internationale dag ter bestrijding van alle vormen van rassendiscriminatie, wordt het eerste exemplaar van het boek overhandigd aan de Minister van Justitie J.P.H. Donner. Voorts zal Dr. E. Borst, voorzitter Nationaal Platform voor overleg en samenwerking tegen Racisme en Discriminatie- NPRD, een exemplaar van het boek overhandigen aan enkele sleutelfiguren; de voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (drs. W.J. Deetman), de vice-voorzitter van de FNV (drs. C.E. Roozemond), de directeur Sociale Zaken VNO-NCW (mr. J.W. van den Braak), Landelijk Deken van de Nederlandse Orde van Advocaten (mr. J.H. Brouwer), de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (mr. W.Tonkens-Gerkema) en de Hoofdofficier van Justitie van Amsterdam (mr. L.A.J.M. de Wit).
Prof. dr. Hirsch Ballin zal ter gelegenheid van de presentatie een lezing houden over de betekenis van het recht voor de bestrijding van rassendiscriminatie. Met recht discriminatie bestrijden is een praktische handleiding voor diegenen die in hun werkpraktijk, door studie of onderzoek in aanraking komen met rassendiscriminatie. Aan de hand van (inter)nationale wet- en regelgeving en jurisprudentie biedt deze handleiding inzicht in en instrumenten voor de juridische bestrijding van rassendiscriminatie. Vanuit de verschillende rechtsgebieden en maatschappelijke terreinen als consumentenzaken, arbeidsmarkt, onderwijs, huisvesting en racistisch optreden van extreemrechtse groeperingen, worden uitingen van discriminatie beschreven en juridische handvatten geboden ter bestrijding daarvan. Met recht discriminatie bestrijden, Boom Juridische praktijkboeken, Den Haag: Boom Juridische uitgevers 2004, ISBN 90-5454-427-9, 292 pag., prijs EUR 29,-. Voor bestellingen kunt u bellen naar Boom Distributiecentrum, 0522-237555 of surf naar www.bju.nl. Leden van de pers kunnen voor aanmelden en voor meer informatie contact opnemen met het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR), mr. C.C. de Fey en mr. A. Kellermann, (t) 010-2010201, (e) info@lbr.nl.

Plaats : Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Schouwzaal (hoofdingang eerste verdieping) Schedeldoekshaven 200 te Den Haag. Tijd : Maandag 22 maart 2004, aanvang 16.30 uur

16:30 - 16:40 uur
Welkom
Ir. G.R. Wawoe (voorzitter LBR)

16:40 - 17:00 uur
Lezing: De betekenis van het recht voor de bestrijding van rassendiscriminatie Prof. dr. E.M.H Hirsch Ballin (voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State)

17:00 - 17:10 uur
Aanbieding aan de Minister van Justitie mr. J.P.H. Donner

17:10 - 17:25 uur
Aanbieding aan sleutelfiguren op diverse maatschappelijke terreinen Dr. E. Borst (voorzitter Nationaal Platform voor overleg en samenwerking tegen Racisme en Discriminatie- NPRD)

17:25 - 17:30 uur
Slot

Borrel


---
LBR
Schaatsbaan 51
3013 AR Rotterdam
Tel: 010-2010201
Fax: 010-2010222
Internet: www.lbr.nl

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.Dit elektronisch bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Als u dit bericht per abuis hebt ontvangen, wordt u verzocht het te vernietigen en de afzender te informeren. Wij adviseren u om bij twijfel over de juistheid of de volledigheid van dit bericht contact op te nemen met afzender.

No rights can be derived from this message.This electronic message is intended only for the addressee. Should you have received this message in error, you are kindly requested to delete it and inform the sender. Should you question the accuracy or the completeness of this message, you are advised to contact the sender.