Gemeente Zwolle

Plaatsing kunstwerk `Sun Burning´ in Stadshagen


Datum uitgave: 17-03-2004

Onderwerp: kunst & cultuur

Tweede kunstwerk aan de fietsroute van Zwolle Centrum naar Stadshagen

Maandag 22 maart 2004 plaatst beeldend kunstenaar Thom Puckey het kunstwerk 'Sun Burning' net voor de brug over het Zwartewater in Stadshagen. Het is het tweede van de vier beelden dat wordt geplaatst langs de hoofdfietsroute tussen Zwolle Centrum en Stadshagen.

Beeldend kunstenaar Thom Puckey maakte in opdracht van de gemeente Zwolle vier beelden, die een plek krijgen langs de fietsroute vanuit de stad naar Stadshagen. Het kunstwerk `Sun Burning`, gemaakt uit gepolijst goudbrons, presenteert een grote globe die de indruk wekt dat hij aan een kant naar de grond toe aan het versmelten is en aan de andere kant met grote opstijgende vlammen aan het branden is.

Op 17 november 2003 werd het eerste beeld 'Wiel' geplaatst. De twee beelden, 'Cloud Airplane' en 'Boog' zullen ook in 2004 worden geplaatst. De thema's die voor de kunstwerken staan hebben te maken met groei, transformatie en het verloop van de tijd. 'Wiel' en 'Boog' markeren het begin en het einde van fietsroute. Daartussen komen `Sun Burning` en ´Cloud Airplane`. De kunstenaar beoogt hiermee iets bijzonders toe te voegen aan de omgeving van Stadshagen. Hij hoopt vooral dat de bewoners en gebruikers van het gebied, die dagelijks de beelden op hun weg tegen zullen komen, er plezier en visuele spanning aan zullen beleven.

Maandag 22 maart 2004 om 10.00 uur komt het kunstwerk uit Italië aan in Nederland. De gehele dag wordt eraan gewerkt om het kunstwerk te plaatsen. Bron: Afdeling Communicatie
Datum van 17-03-2004 tot 23-03-2004