Provincie Friesland



PERSBERICHT

Nummer: 071 MvG
Datum: 22 maart 2004

Informatie n.a.v. overlijden H.K.H. Prinses Juliana der Nederlanden

Herdenkingsbijeenkomst
In verband met het overlijden van H.K.H. prinses Juliana der Nederlanden organiseren de Stichting Nassau en Friesland, de Provincie Fryslân en de gemeente Leeuwarden op woensdagavond 24 maart 2004 een herdenkingsbijeenkomst in de Grote of Jacobijnerkerk te Leeuwarden. De aanvang is om 20.00 uur, de kerk is vanaf 19.00 uur geopend. Tijdens de bijeenkomst zal het woord worden gevoerd door de heer drs. E.H.T.M. Nijpels, commissaris van de koningin in de Provincie Fryslân, mevrouw M. de Boer, burgemeester van Leeuwarden en de heer B. Bilker, voorzitter van de Stichting Nassau en Friesland. De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door het Koninklijk Toonkunstkoor Concordia uit Leeuwarden. Het orgel zal worden bespeeld door organist de heer J. Jongepier uit Leeuwarden. De bijeenkomst in de Grote of Jacobijnerkerk is vrij toegankelijk. De kerk biedt plaats aan 600 bezoekers. De herdenkingsbijeenkomst in de Grote of Jacobijnerkerk wordt rechtstreeks uitgezonden door Omrop Fryslân. In verband met beperkte parkeergelegenheid in de directe omgeving van de Grote of Jacobijnerkerk is de parkeergarage aan het Hoeksterend tot 22.30 uur geopend. De loopafstand bedraagt ongeveer vijf minuten.

In verband met de te verwachten grote toeloop is de Pelikaankerk, Pelikaanstraat te Leeuwarden eveneens voor het publiek geopend. Bezoekers van deze kerk kunnen de bijeenkomst in de Grote of Jacobijnerkerk via beeldschermen rechtstreeks volgen. Parkeren is mogelijk in de omgeving van de kerk.

In beide kerken is een condoleanceregister aanwezig.

Condoleanceregister
Vanaf maandagmorgen 09.30 uur tot en met de dag van de uitvaart en bijzetting ligt op het Provinciehuis een condoleanceregister. Deze kan tijdens kantooruren getekend worden.


---- --