Ministerie van Defensie


---


---

Mark Huizinga wint overtuigend Dutch Open

22-3-2004 8:20:00

Judoka Mark Huizinga heeft zaterdag (20 maart) in Rotterdam met overtuiging de Dutch Open gewonnen in zijn gewichtsklasse tot 90 kg. Daarmee toonde de luchtmachtoffcier klaar te zijn voor de derde Olympisch Spelen in carrière.

Vanaf zijn eerste duel in het Topsportcentrum van de Maasstad liet eerste luitenant Huizinga geen enkele twijfel bestaan over zijn aspiraties. Hij had vijf overwinningen nodig om de winnaar van het toernooi te worden. Huizinga ging met succes recht op dat doel af. In zijn eerste duel overtrof hij de Rus Khassanbi Taov, daarna de Mexicaan Jose Goldschmied. Ook de Italiaan Francesco Lepre moest eraan geloven. In de vierde ronde was de Brit Peter Cousins aan de beurt. En in de finale bleek ook de Pool Przemyslaw Matyjaszek niet opgewassen tegen het offensief van Huizinga.

Luitenant kolonel Michel van Meurs, hoofd Bureau Internationale Militaire Sport, en Huizinga´s afdelingshoofd, kolonel Willem Arnoldessen, reikten de bijbehorende medaille uit.

Huldiging uitgesteld
De bevelhebber der Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal Dick Belijn, zou Mark Huizinga zondag tijdens de Dutch Open persoonlijk komen huldigen wegens zijn buitengewone diensten als ambassadeur voor Defensie en in het bijzonder de Koninklijke Luchtmacht. Wegens het overlijden van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana is deze huldiging echter uitgesteld.

Dennis Meijer
Luitenant ter zee Dennis Meijer bereikte op hetzelfde toernooi in de gewichtsklasse tot 73 kg de zevende plaats. Volgende week komt Meijer in Minsk uit. Hij moet zich nog invechten in de top 9 van de Europese ranglijst.