Ingezonden persbericht


Illustraties via http://branding.iomega-europe.com/, testproducten op aanvraag.

Iomega lanceert veelzijdige CD-RW/DVD-ROM combodrive met 7-in-1 kaartlezer

Amsterdam - 22 maart 2004 - Iomega Corporation (NYSE: IOM), een wereldleider in gegevensopslag, lanceerde vandaag twee nieuwe CD-RW/DVD-ROM-combinatiedrives: de Iomega(r) CD-RW/DVD-ROM Plus 7-in-1 Card Reader en de Iomega CD-RW/DVD-ROM External USB 2.0 Drive.

Beide drives beschikken over de nieuwste CD-RW-technologie 52x24x52x en een DVD-ROM 16x (read-only). Het Iomega "Plus"-product is voorzien van een
7-in-1 kaartlezer waarmee thuisgebruikers en liefhebbers van digitale camera's digitale beelden kunnen downloaden, bestanden van één mediakaart naar een andere kunnen verslepen en neerzetten, foto's kunnen archiveren, DVD's kunnen bekijken en backups kunnen maken, allemaal met hetzelfde apparaat.


7 kaarten ondersteund
De CD-RW/DVD-ROM Plus 7-in-1 Card Reader ondersteunt de volgende kaartformaten:
CompactFlash?(type I en type II)
SmartMedia?(SM)
Microdrive
MultimediaCard (MMC)
SecureDigital (SD)
MemoryStick (alle formaten met inbegrip van MS Duo en Magic Gate) MemoryStick Pro

uitstekende optische prestaties
Beide nieuwe drives pakken uit met uitstekende optische prestaties en zijn voorzien van een buffer-underrun voor betrouwbare burns, 48x DAE (digital audio extraction) voor uitzonderlijk snel audiorippen vanaf CD's en een hardwarebuffer van 2 MB voor gestroomlijnde gegevensoverdrachten.

"De Iomega CD-RW/DVD-ROM Plus 7-in-1 Card Reader is een eenvoudiger en sneller alternatief om gegevens op een memorycard over te dragen naar een PC en spaart de batterijen in het draagbaar apparaat," vertelde Sean Burke, VP mobile and desktop products bij Iomega Corporation. "Het is een handig, gebruiksvriendelijk apparaat voor onmiddellijke toegang tot alle courante mediaformaten."

Meegeleverde software
Om vlot CD's te kunnen branden worden beide drives geleverd met de Iomega-software HotBurn Pro voor Windows-PC's en Charismac Discribe voor Macintosh-computers.

Eveneens inbegrepen is de Iomega-software Automatic Backup, het door PC Magazine bekroonde pakket voor realtime-backup (nummer van 17 juni 2003). De overige softwarepakketten zijn Sonic? CinePlayer? voor de best mogelijke videoweergave, MusicMatch? Jukebox voor audiobeheer en Adobe Photoshop Album voor fotobeheer.
Compatibiliteit
Voor PC-gebruikers: de nieuwe combo drives zijn compatibel met Microsoft Windows 98/98SE, 2000, Me en XP en beschikken over een USB2.0-aansluiting (achterwaarts compatibel met USB 1.1 tegen snelheden 4x4x6x). Voor Mac-gebruikers: de CD-RW/DVD-ROM-drives zijn compatibel met Power Macintosh G5, G4 of G3 (alleen de blauwe en witte G3) of iMac met ingebouwde USB 1.1 en Mac OS(r) 8.6, 9.0.4, 9.1 of X voor CD-RW; de 7-in-1 kaartlezer is compatibel met Mac OS X. Zie de Apple-website voor informatie over USB2.0-drivers. De ingebouwde kaartlezer is compatibel met USB 2.0 full speed, maar werkt met de transmissiesnelheden van USB 1.1.

Prijs en beschikbaarheid
De CD-RW/DVD-ROM Plus 7-in-1 Card Reader is beschikbaar voor 149 Euro. De Iomega CD-RW/DVD-ROM External USB 2.0 Drive is beschikbaar voor 129 Euro.

Over Iomega
Iomega International SA is de Europese dochteronderneming van Iomega Corporation en levert gebruiksvriendelijke en hoogwaardige storageoplossingen om de gebruikers in staat te stellen hun digitale gegevens te beschermen, te beveiligen, op te slaan en te delen. De bekroonde storageproducten van Iomega omvatten de veelgevraagde Zip Drives
100MB*, 250MB en 750MB, evenals hoogwaardige draagbare Iomega HDD-drives met een capaciteit van 20GB** tot 40GB, externe Iomega HDD-drives met een capaciteit van 80 tot 120 GB, de nieuwe Iomega Mini USB Drive met capaciteiten 64MB, 128MB, 256MB en 1GB en externe Iomega CD-RW-drives. De Iomega-software Automatic Backup, Iomega Sync, HotBurn? CD-recordingsoftware en Active Disk?-technologie vereenvoudigen de beveiliging en het gedeeld gebruik van gegevens thuis en op het werk. Speciaal voor netwerken pakken de nieuwe Iomega NAS-servers uit met een capaciteit van 120 GB tot 720 GB. Iomega biedt bedrijven en particulieren een uitgebreide oplossingen voor het herstel van gegevens die verloren gingen door een storing in de hardware, corrupte bestanden of mediumschade. De firma is bereikbaar op het Web op http://www.iomega-europe.com


* De productcapaciteit wordt aangegeven in megabytes (MB), waarbij 1MB = 1 miljoen bytes. Afhankelijk van het formaattype en het besturingssysteem kan de aangegeven capaciteit variÙren.
** De productcapaciteit wordt aangegeven in (GB), waarbij 1GB = miljard bytes. Afhankelijk van het formaattype en het besturingssysteem kan de aangegeven capaciteit variÙren.

Voor meer informatie :
Brodeur Worlwide
Suzanne van de Raadt
T. 020 346 2000
svanderaadt@nl.brodeur.com

(See attached file: IO-cdrwDVD_7in1.jpg)