Ingezonden persbericht


Persbericht tevens uitnodiging

LemmerLeeuwarden, 2215 maart 2004

Rijpstra geeft startschot bij De Friesland Zorgverzekeraar voor Trappers

De heer Rijpstra, lid vaste kamercommissie VWS, geeft 22 maart 2004 het startschot VVD Tweede-Kamerlid Jan Rijpstra geeft op 22 maart 2004 het startschot bij De Friesland voor de aftrap van Trappers, een nieuw fietsbeloningssysteem van Fietsmobiliteit b.v. Medewerkers van De Friesland zullen op 22 maart symbolisch aftrappen. "Het stimuleren van fietsen naar het werk en daarvoor beloond worden, dat is het begin van het einde van de ongezonde levensstijl waar wij Nederlanders op dit moment mee leven", aldus Rijpstra.Sportwoordvoerder Rijpstra pleit al jaren voor een integrale aanpak van de bewegingsarmoede in Nederland. "Het Trappers-project stimuleert mensen de fiets te pakken naar het werk en maakt mensen bewust van het belang dat een gezonde levensstijl in alle opzichten loont", aldus Rijpstra. Naast De Friesland is het eerste bedrijf in Nederland waarstarten ook fietsfabrikant Giant en het TweeSteden Ziekenhuis te Tilburg deze maand met Trappers wordt ingevoerd.

Fietsbeloningssysteem Trappers
Trappers is ontwikkeld in samenwerking met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en het Ministerie van Financiën. Trappers heeft als doel het fietsen naar het werk te stimuleren. Het maakt het fietsgebruik onder werknemers meetbaar en daardoor beloonbaar. De fiets wordt voorzien van een tag (elektronisch zendertje) en bij de werkplek wordt een registratie-unit (ontvanger) geplaatst. Elke registratie levert de werknemers Trappers (punten) op, die de werknemers kunnen omzetten in cadeaus.

Bevorderen gezondheid
De Friesland kiest voor Trappers om de gezondheid binnen de organisatie te vergroten. "Wij helpen mensen hun gezondheid te bevorderen, dat is onze nieuwe missie. Met Trappers willen wij met onze eigen organisatie beginnen met het bevorderen van de gezondheid van onze medewerkers.", aldus Hans Feenstra, voorzitter van de Raad van Bestuur. Naast het bevorderen van de gezondheid van de werknemers, wil De Friesland met Trappers een oplossing bieden voor de parkeerproblematiek.

////////////////////////////////////////////////////// Einde bericht //////////////////////////////////////////////////////////////////////