Aladdin introduceert Privilege Trialware Toolkit voor beveiligen evaluatieversies

Nieuwe toolkit stelt inkomsten software-ontwikkelaars veilig

IJsselstein, 22 maart 2004 - Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internetcontent, brengt de Privilege Trialware Toolkit op de markt. Met deze toolkit kunnen ontwikkelaars op een veilige manier evaluatieversies van hun software ter beschikking stellen.

Privilege is een beveiligingsoplossing voor elektronische softwaredistributie en -verkoop, productactivering en softwarelicensering. Het product voorkomt illegaal gebruik van software. Met de Privilege Trialware Toolkit zijn ontwikkelaars in staat om snel en goedkoop trial-versies van hun sofware te genereren, waarbij het aantal dagen, uren of aantal keren wordt vastgelegd dat de applicatie mag opstarten. De Privilege beveiliging zorgt ervoor dat de software na de evaluatieperiode niet meer te gebruiken is.

Voordelen
De Privilege Trialware Toolkit heeft voor ontwikkelaars diverse voordelen: door het introduceren van trialware kunnen zij eenvoudig nieuwe markten en nieuwe productmogelijkheden testen. Daarnaast is het een veilige manier om betaversies van software tijdelijk te laten testen. Ook kan de licentieperiode eenvoudig worden aangepast door de ontwikkelaar zelf, zonder dat hij het product opnieuw moet testen, verpakken of versturen. Ontwikkelaars beveiligen de software één keer en kunnen het vervolgens via meerdere kanalen verkopen, bijvoorbeeld elektronisch. Een ander belangrijk voordeel is dat de eenmaal beveiligde software via superdistributie op een veilige manier breed verspreid kan worden.

Johan Scheffel, Sales Manager Software DRM (Digital Rights Management) van Aladdin Benelux: "Het maken van trialware is voor software-ontwikkelaars een steeds terugkerende bezigheid. Met onze toolkit kunnen software-ontwikkelaars op een eenvoudige manier hun intellectueel eigendom veiligstellen en tevens nieuwe inkomstenbronnen aanboren. Beveilig eenmalig, verspreid veelvuldig is hierbij het credo. Op deze manier hebben zij controle over het verkoopproces en voorkomen ze het illegaal gebruik van hun applicaties."


---------

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Sytems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.