Ingezonden persbericht

Meer dig. hulpmiddelen voor jongeren met motorische handicap

HAARLEM, 20040322 -- Moov.nl, een initiatief van de Vereniging Spierziekten Nederland, is sinds kort uitgebreid met nieuws over speciale digitale gadgets voor jongeren. Moov.nl wil jongeren met een motorische handicap stimuleren zelfstandig hun eigen leven te leiden. Handicheck verzamelt nieuws over digitale hulpmiddelen uit heel de wereld en deze gadgets worden vanaf nu gepresenteerd op Moov.nl (www.moov.nl).


Eelke Kelderman, projectmedewerker van Moov.nl is erg te spreken over de samenwerking met Handicheck:
"Moov.nl wil jongeren graag informeren over leuke gadgets. Gewoon leuke hebbedingetjes die voor iedereen leuk zijn. Soms kunnen die dingetjes echter extra makkelijk zijn voor jongeren met een handicap. Een mobieltje met voicedailing bijvoorbeeld. Voor de meeste mensen een grappig detail, voor jongeren met een handicap soms noodzakelijk om überhaupt te kunnen bellen. Er zijn heel veel mogelijkheden maar je moet ze wel weten te vinden en Handicheck zoekt voor ons over de hele wereld."

"Handicheck is dankzij samenwerkingen de meest bekende website van Nederland geworden voor digitale hulpmiddelen. We zijn dan ook erg blij dan de Moov.nl nieuws van Handicheck presenteert aan haar lezers" aldus Dennis van der Heijden van Handicheck. "Met meer dan 300.000 bezoekers in het eerste jaar is Handicheck er tevreden. Toch willen we ook buiten de groep van ergotherapeuten, logopedisten en ict-beheerders innovatieve producten en projecten delen. Moov is een kanaal waar jongeren zelf het heft in handen nemen en computers zien als een dagelijks onderdeel van hun leven."

- Over Moov.nl -
Moov.nl is een digitale hangplek waar jongeren van 12 tot 18 jaar met een motorische handicap, zoals bijvoorbeeld een spierziekte of reuma, met elkaar in contact kunnen komen. Onafhankelijkheid en zelfredzaamheid staan bij Moov.nl centraal. De website daagt deze jongeren uit om zelf het heft in handen te nemen, om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leven. . Moov.nl is 3 jaar geleden op initiatief van de Vereniging Spierziekten Nederland on-line gegaan. Aan het project nemen ook andere patiëntenorganisaties deel: de Reumapatiëntenbond, de BOSK en de JCA-vereniging. Moov.nl blijkt een grandioos succes. Steeds meer jongeren weten moov.nl te vinden.

- Over Handicheck -
Handicheck is een onafhankelijke website over computer gerelateerde producten (software en hardware), projecten, hulpmiddelen, aanpassingen en ervaringen van mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Het is een portaal site voor begeleiders en ouders van mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Op de website (www.handicheck.net) worden ICT producten, diensten, regelingen, organisaties, vragen en oplossingen behandeld.



Ingezonden persbericht