Gemeente Voorschoten

Persberichten - Burgemeester vraagt medewerking inwoners na neerkomen gevel flat
Uitgebracht op: maandag 22 maart 2004

Van een flatgebouw van woningbouwvereniging de Sleutels van Zijl en Vliet is afgelopen zaterdag om 16.00 uur een gedeelte van een zijgevel naar beneden gekomen. De gemeente heeft direct na het incident maatregelen genomen om de veiligheid van de inwoners en eventuele omstanders te waarborgen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Na de melding van het incident hebben medewerkers van de gemeente Voorschoten de situatie bij de flat aan de Jan Evertsenlaan geïnspecteerd Het terrein rondom de gevel is direct afgezet. Uit voorzorg moesten de bewoners van de hoekappartementen aan de betreffende zijgevel hun woning verlaten. De gemeente heeft de politie gevraagd om extra te surveilleren.

Veiligheid inwoners en openbare ruimte

De bemoeienis van de gemeente is ingegeven door de zorg die zij draagt voor de veiligheid van haar inwoners en voor de openbare ruimte. Burgemeester W.M. Verver-Aartsen is zelf langsgegaan bij de inwoners die hun woning moesten verlaten, om hiervoor hun medewerking te vragen. De inwoners zijn bij familie of vrienden ondergebracht. De overige bewoners zijn per brief ingelicht.

Oorzaak nog niet bekend

Een constructeur van de gemeente en een van de Sleutels van Zijl en Vliet hebben onderzoek gedaan naar de oorzaak van het naar beneden komen van de gevel en eventuele nog aanwezige risicos. De gemeente is verder betrokken bij de inspectie en het controleren van de bouwgegevens. Het is nog niet bekend wanneer de inwoners kunnen terugkeren naar hun woning.


- einde bericht -