Gemeente Enkhuizen

Sponsorloop Wandelen voor Water

Op 22 maart aanstaande is het Wereldwaterdag. Speciaal voor deze dag organiseert Aqua for all (een stichting van de Nederlandse waterbranche) op vrijdag 19 maart de sponsorloop Wandelen voor Water voor de bovenbouwgroepen van de basisscholen. In heel Noord-Holland vindt op deze dag de sponsorloop plaats. Met het sponsorgeld wordt een (SODIS-) waterproject van Simavi ondersteund.

De formule van de watersponsorloop gaat uit van 6 liter water over een afstand van 6 km dragen. Vrouwen en kinderen in waterarme gebieden lopen dagelijks deze afstand met deze last. Omdat de afstand van voor de sponsorloop in Enkhuizen 7,5 km is (Waterwinstation in Andijk naar De Witte Schuur in Enkhuizen), wordt de (water)last voor de kinderen teruggebracht tot 3 liter water. Elk kind krijgt een rugzak om het water, in flessen of zakjes, te dragen. De rugzak mogen zij als aandenken houden.

Het Milieu Educatie Centrum De Witte Schuur en de gemeente Enkhuizen zijn al begonnen met de voorbereiding voor deze spetterende actie. Intussen zijn er al enkele scholen die zeer enthousiast hebben gereageerd. We willen de scholen van Enkhuizen en de omgeving uitnodigen om mee te doen aan deze sponsorloop. Scholen die mee willen doen kunnen zich nog vóór 10 februari aanmelden. Let op! Het betreft alleen de bovenbouw.

De lokale organisatie met de meeste deelnemers kan rekenen op gezelschap van een of meerdere bekende Nederlanders en de commissaris van de Koningin van Noord-Holland, de heer Borghouts. Ook het Jeugdjournaal wordt uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Daarnaast sponsort recreatiebad Enkhuizerzand deze actie door twee prijzen ter beschikking te stellen: De leerling die het hoogste bedrag weet te verzamelen krijgt een gratis jaarabonnement. En de klas met het hoogste sponsorbedrag mag een keer gratis komen zwemmen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Milieu Educatie Centrum De Witte Schuur tel.: (0228) 32 03 10 of e-mail
mec.dewitteschuur@zonnet.nl. U kunt zich hier ook aanmelden.

Datum laatst gewijzigd: 27/1/2004