Ingezonden persbericht


Stoneroos Interactieve Televisie is vandaag in Cannes genomineerd voor dé "international iTV Award 2004". Uit het grote aanbod is het door Stoneroos ontwikkelde interactieve TV concept voor het NCRV programma Willem Wever geselecteerd door de jury. Hetzelfde concept is recent ook al nationaal genomineerd voor de SpinAward.

Stoneroos is trots op de internationale erkenning die deze nominatie met zich mee brengt. Het interactieve TV concept voor Willem Wever moet opboksen tegen iTV concepten in landen waar interactieve televisie werkelijk grootschalig van de grond komt. Zo bezit in Engeland meer dan 50% van de huishoudens een digitale ontvanger. Interactieve TV is daar al lang de experimenteerfase voorbij en is ook commercieel een succes. Engeland kent dan ook diverse succesvolle iTV concepten. Stoneroos ziet de nominatie voor de iTV Award als een sportieve krachtmeting met deze professionele collega's.

Stoneroos is dit jaar genomineerd in de categorie "Best Enhanced TV Programme". Vorig jaar wist Stoneroos 3 nominaties in de wacht te slepen voor de iTV Awards. Het interactieve TV concept van Stand.nl werd uiteindelijk beloond met een award voor beste informatieve iTV-programma. Stoneroos was vorig jaar vooral verheugd met de Special Jury Award nominatie. Een erkenning voor het creatieve en professionele werk van Stoneroos. Net als vorig jaar is Stoneroos de enige Nederlandse inzending die het tot een nominatie brengt in dit internationale speelveld van digitale en interactieve TV. De winnaar van de award zal bekend gemaakt worden op 31 maart aanstaande tijdens een gala-uitreiking op de Milia beurs in Cannes, Frankrijk. De award-uitreiking wordt georganiseerd door het Franse AFDESI en de Amerikaanse iTV Alliance.

Met vriendelijke groet,
Stoneroos Interactieve Televisie

Meer informatie over de International iTV Awards: www.afdesi.org/news/news_EN.html Meer informatie over de SpinAwards: www.spinawards.nl Meer informatie over Stoneroos en de applicatie van Willem Wever: www.stoneroos.nl

U kunt het persbericht ook als pdf bekijken:
http://www.stoneroos.nl/download/Persbericht%20Milia%20Nominatie%202004.pdf

--
Stoneroos Interactieve Televisie
Postadres: Postbus 129, 1200 AC, Hilversum
Bezoekadres: Media Park, Studiocentrum, Sumatralaan 45, Hilversum

tel. 035 6284722
fax. 035 6234393

http://www.stoneroos.nl