Ingezonden persbericht


CCV ontwikkelt nieuwe elektronische Rotterdampas

Chipkaartprogramma van CCV geeft Rotterdam beter inzicht in gebruik Rotterdampas

Amsterdam, 22 maart 2004 - CCV Holland B.V., marktleider op het gebied van elektronische betaalsystemen, is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Rotterdampas. CCV heeft een chipkaarttoepassing ontwikkeld voor Rotterdampas waardoor beter inzicht kan worden verkregen in het gebruik van de pas en het declaratieproces voor deelnemende organisaties aanmerkelijk wordt vereenvoudigd. Naast de technische ontwikkeling van de programmatuur levert CCV de benodigde hardware en staat het bedrijf garant voor de service en operationele exploitatie. De pilot van dit project is op 1 maart gestart.

De Rotterdampas is een initiatief van de Gemeente Rotterdam. De pas geeft houders korting op het openbaar vervoer in de stad. Daarnaast biedt de pas gratis of met hoge korting toegang tot vele topattracties in de stad, zoals gratis toegang tot de Euromast en korting bij bioscopen en cursusinstituten.

In voorgaande jaren bestond de Rotterdampas uit een plastic kaart met foto en uniek nummer van de houder. De verwerking van transacties met de pas gebeurde handmatig, wat zeer arbeidsintensief en foutgevoelig was. Jaarlijks werden honderdduizenden coupons ingenomen, gecontroleerd, geteld, gebundeld en opgeslagen. Daarnaast bestond er nauwelijks inzicht in het individuele pasgebruik. CCV heeft nu speciaal voor Rotterdampas een volledig geautomatiseerd systeem ontwikkeld waarbij de pas is voorzien van een chip. De chipkaartlezer verwerkt vervolgens alle transacties. Wekelijks ontvangt Rotterdampas een overzicht van alle gedane transacties, waarna de korting met de deelnemende organisaties wordt verrekend.

"Door de chipkaart krijgen wij een veel beter inzicht in het gebruik van de Rotterdampas. We kunnen nu precies zien wie de pas waar en wanneer gebruikt", aldus Erik Reitsma, Hoofd Rotterdampas. "Momenteel loopt er een pilot met de nieuwe chipkaart op 18 locaties in Rotterdam en omstreken, maar we verwachten het aantal deelnemende locaties de komende jaren uit te bouwen tot minimaal 100."
Over CCV Holland B.V.
CCV is een internationaal opererend bedrijf met partners door heel Europa. Het bedrijf is specialist op het gebied van betaalautomaten, verwerking en autorisatie van financiële en loyalty transacties en het ontwikkelen en beheren van loyalty en klantenkaartsystemen. Op basis van geavanceerde technologie biedt CCV zowel standaardproducten als klantspecifieke oplossingen. De benodigde hard- en software wordt in eigen beheer ontwikkeld. Fout-tolerante systemen, een eigen Call Center en een landelijk opererende 24-uurs serviceorganisatie waarborgen een hoog serviceniveau. CCV is gevestigd in Arnhem en opgericht in 1967.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 B.V.
Liesbeth Kramer
Tel: 020-530 43 49
E-mail: liesbethk@text100.nl

Jurn Hageman
General Manager
Text100 Public Relations
Global Technology Public Relations
van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurn.hageman@text100.nl
URL: www.text100.nl
.